Windows 9-update gratis voor Windows 8-gebruikers

27 september 2014 1 Minuut 1 Reacties
Windows-8-1-Update-1

Microsoft heeft zelf nog niks bevestigd maar als we de geruchten mogen geloven kunnen we volgende week de eerste officiële previewversie van Windows 9 verwachten. Deze versie van Windows wordt waarschijnlijk pas in april uitgebracht maar een topman van Microsoft Indonesië heeft zich deze week al laten ontvallen dat het een gratis upgrade wordt voor Windows 8-gebruikers.

Windows 9 wordt, kijkend naar alle geruchten, een grote update. Zo zou Microsoft het startmenu grotendeels terugbrengen maar hier ook interactieve tegels aan toevoegen. Ook lijkt Microsoft virtuele desktops mogelijk te maken, lijkt de in Windows 8 geïntroduceerde charms bar weer te verdwijnen en komt er een notificatiecentrum waarin alle belangrijke meldingen van het systeem en geïnstalleerde apps getoond worden. De digitale assistent Cortana zou zijn opwachting maken in Windows 9.

Hoewel het dus een grote update is hoeven gebruikers van Windows 8 er volgens Andreas Diantoro, topman van Microsoft Indonesië, maar weinig moeite voor te doen. Windows 9 is volgens hem simpelweg als update te installeren en er hoeft niet voor betaald te worden. Als je terug wilt lezen welke geruchten de afgelopen maanden de revue gepasseerd zijn dan kun je terecht in ons Windows 9 archief.

Eerder deze maand verstuurde Microsoft een uitnodiging voor een persevenement op 30 september naar verschillende media. De verwachting is dat het Amerikaanse bedrijf op die dag de zogenaamde Technology Preview van het besturingssysteem geeft. De uiteindelijke versie wordt waarschijnlijk pas in april 2015 uitgebracht.

Reacties (1)