Nokia HERE Maps nu verkrijgbaar voor Android

09 oktober 2014 1 Minuut 5 Reacties
nokia-here-maps

Nokia heeft officieel de eerste versie van Nokia HERE Maps uitgebracht voor Android, maar voorlopig alleen voor Samsung-modellen. Voor het einde van het jaar moet ook de rest van de Android-toestellen toegang krijgen tot de software, evenals iOS-apparaten.

Nokia HERE Maps

Nokia heeft officieel de eerste versie van zijn navigatie-app HERE Maps uitgebracht voor Android. Niet in de Google Play Store, zoals je misschien zou verwachten, maar in de Galaxy Apps Store. Door die zet hebben momenteel alleen Samsung-phablet- en -smartphone-eigenaars toegang tot het alternatief voor Google Maps. Het gaat hier nog wel om een bèta-versie. De release van de software laat ons twee interessante dingen zien: Nokia’s software is niet meer exclusief voor Windows Phone en Samsung wordt minder afhankelijk van de gigant Google.

Nokia heeft meteen van de aanleiding gebruik gemaakt om aan te kondigen dat we voor het einde van het jaar een wijdere release mogen verwachten. Dat houdt in dat HERE Maps in zowel de Google Play Store als de App Store van Apple terechtkomt. HERE Maps is vooral interessant voor de mensen die liever hun kaarten offline opslaan – en dat kan met Nokia’s software. Je kunt zelfs een heel land downloaden, mocht dat nodig zijn. In tegenstelling tot Google Maps, waar het enkel mogelijk is een klein gedeelte van een gebied te downloaden (of soms helemaal niets).

De navigatie-app is via deze link te vinden en gratis te downloaden. Als we de eerste gebruikersrecensies mogen geloven, dan valt de app in goede aarde. Ook zijn de mensen blij dat Samsung deze deal gesloten heeft. Maar bovenal wordt er gesteld dat dit de beste navigatie-app ooit is. Persoonlijk heb ik HERE Maps getest tijdens mijn testperiode met de Lumia 930-smartphone en ik was daar ook erg positief over.

Reacties (5)