Pixelmator nu beschikbaar voor de iPad

23 oktober 2014 2 Minuten 1 Reacties
Pixelmator iPad featured

Vanaf vandaag is Pixelmator beschikbaar op de iPad. Met de app is het mogelijk om foto's te bewerken, zoals het aanpassen van kleuren en het verwijderen van ongewenste objecten.

Pixelmator is misschien wel de beste foto-editor op de Mac. De app won eerder al Apple Design Awards, werkt gemakkelijk en is ontzettend snel. Tijdens het laatste Apple event werden de makers op het toneel uitgenodigd om wel iets heel bijzonders te laten zien: de iPad versie van het programma. Vandaag is de app daadwerkelijk in de App Store verschenen.

Mogelijkheden Pixelmator

Veel iPad versies van bekende programma’s bevatten weinig functies, maar dat is bij Pixelmator niet het geval. De app is perfect voor vakantiefoto’s, zo kun je de kleuren van een foto aanpassen en ongewenste objecten verwijderen uit een foto. Dat laatste kan op meerdere manieren, en zoals bij de de demo tijdens het Apple evenement al werd getoond werkt het ook goed. Daar werden woestijnbokken letterlijk uit een foto weggehaald, maar de ondergrond bleef perfect.

Geavanceerde opties

Pixelmator beperkt zich echter niet alleen tot de vakantiekiekjes. Zo is het mogelijk om een afbeelding extra lagen te geven, teksten toe te voegen en vormen te plaatsen. Je kunt zelfs afbeeldingen in andere apps kopiëren en plakken als nieuwe laag.

Gemakkelijk

Ondanks de vele opties is Pixelmator erg gemakkelijk te gebruiken. De app heeft vele gelijkenissen met de apps van Apple zoals Pages en Keynote. Alle opties zijn op logische plekken te vinden, maar wel uit het oog gewerkt zodat je je optimaal kunt concentreren op het bewerken van foto’s. Ook gemakkelijk zijn de templates. Daarbij hoef je alleen nog maar een foto in te voeren, waarna de app de rest doet.

Ondersteunde iPad’s

Omdat Pixelmator een grafische app is, is er veel rekenkracht voor nodig. Daarom werkt de app alleen op iPad 2’s en nieuwer, maar de makers raden het gebruik van een iPad 4 of nieuwer aan. Houdt er bovendien ook rekening mee dat de feature die de makers lieten zien tijdens het Apple evenement alleen werkt op de nieuwste iPad’s, de iPad Mini 3 en de iPad Air 2.

Pixelmator is te koop in de App Store voor €4,49.

Pixelmator

Reacties (1)