SpeakUp Kids! voor de iPad leert kinderen talen of dialecten

23 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
Speak Up Kids iPad

De app SpeakUp Kids! biedt kinderen de mogelijkheid om spelenderwijs en op interactieve wijze talen of dialecten aan te leren en/of de taalbeheersing en uitspraak te verfijnen.

SpeakUp Kids! is de eerste gezamenlijke productie van app-ontwikkelaar Apes Apps en multimediaontwikkelaar 51North. Beide creatieve bedrijven zijn geworteld in Limburg. De app wordt standaard geleverd met 50 Engelse woorden en bijbehorende plaatjes. Ouders of verzorgers hebben de mogelijkheid om zelf woorden bij de geleverde plaatjes in te spreken en zodoende hun kind bekend te maken met elk willekeurige taal of dialectvariant. Bovendien kan de mate (nauwkeurigheid) van stemherkenning – en daarmee de moeilijkheidsgraad – handmatig worden ingesteld.

 De basisversie van SpeakUp Kids! wordt geleverd met 50 plaatjes en bijbehorende woordjes. Het kind krijgt een plaatje te zien en hoort een ‘native speaking’ kind in het Engels het bijbehorende woordje zeggen. Dat woordje dient door de ‘leerling’ te worden herhaald. SpeakUp Kids! controleert vervolgens of het kind dat op een correcte manier heeft gedaan. Zo niet, dan volgt een nieuwe poging.

Apes Apps en 51North zullen naast de basisversie van SpeakUp Kids! tevens themapakketten en uitbreidingen op de markt brengen. Hierbij valt te denken aan woordjes en afbeeldingen over Kerst, vakantie, winter, enzovoorts. De basisversie van SpeakUp Kids! Kost 2,69 euro en kan worden gedownload via de Apple App Store voor de iPad

Speak Up Kids

Reacties (0)