Acer Iconia Talk S: 7-inch Android tablet met belfunctie

21 november 2014 1 Minuut 1 Reacties
Acer-Iconia-Talk-S

De Acer Iconia Talk S is, zoals de naam al doet vermoeden, een tablet waarmee je kunt bellen. Het toestel heeft een formaat van 7-inch.

Acer heeft dit jaar al meer dan eens aangegeven zich te gaan focussen op budget- en middenklasse tablets. We hebben de afgelopen maanden dan ook verschillende betaalbare modellen zien verschijnen, waaronder de 10-inch Iconia A3-A20. In Taiwan introduceert de Taiwanese fabrikant wederom een nieuwe tablet; de Iconia Talk S.

De Acer Iconia Talk S is, zoals de naam al doet vermoeden, een tablet waarmee je kunt bellen. Het toestel ondersteunt twee simkaarten waardoor je bijvoorbeeld tussen een zakelijke en persoonlijke kaart kunt schakelen. Ook is er ondersteuning voor snel mobiel internet via 4G.

Acer heeft de Iconia Talk S voorzien van een 7-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 720 pixels en het geheel draait op een Qualcomm Snapdragon 410-processor. Deze processor biedt 64-bit-ondersteuning waardoor Android 5.0 Lollipop tot de mogelijkheden behoort.

Verder is de Iconia Talk S uitgerust met een 2 megapixel camera aan de voorzijde, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart van maximaal 128GB uitgebreid kan worden. De 3.780mAh accu moet voor een batterijduur van ongeveer 7 uur zorgen.

Voorlopig is de Iconia Talk S alleen in Taiwan te koop voor omgerekend zo’n 200 euro. Of en wanneer de tablet naar Europa komt is vooralsnog onduidelijk.

Reacties (1)