Android 5.0 heeft mogelijk problemen met geheugen

26 november 2014 1 Minuut 11 Reacties
Android 5-0-lollipop

Een aantal Android 5.0-gebruikers hebben geklaagd dat de prestaties van Lollipop dalen, naarmate de apparaten langer aan staan. Wordt het toestel niet opnieuw opgestart, dan houden de problemen, zoals het constant heropenen van apps, aan.

Problemen met Android 5.0 Lollipop

Altijd het nieuwste van het nieuwste hebben heeft zo z’n voordelen, maar kan ook gigantisch in je nadeel werken. Early adopters hebben wel eens vaker last van bugs en kinderziektes en ook met Android 5.0 is dat niet anders. Zo zijn sommige tablets stukken langzamer geworden, werkt de zaklamp niet altijd naar behoren en was er een probleem met internationale sms’jes bij een specifieke provider. Aan dat lijstje kunnen we nu ook mogelijke problemen met het geheugen toevoegen, aangezien Lollipop  mankementen vertoont.

Android zou als besturingssysteem de achtergrondprocessen helemaal zelf moeten kunnen regelen. Wanneer je een app opent, blijft het op de achtergrond draaien tot je hem zelf afsluit of totdat Android dat doet, wanneer het meer geheugen nodig heeft. Nu zijn er Android 5.0-gebruikers die klagen dat er zelfs prominente apps worden afgesloten – dat kan betekenen dat er misschien een probleem met (de toegang tot) het geheugen is of dat Android te agressief applicaties afsluit, ook al is er voldoende geheugen beschikbaar. Het klopt in elk geval niet.

Deze bug bestaat niet op elk toestel waar Android 5.o op draait. Wij hebben er momenteel geen last van, maar het schijnt dat in elk geval de Nexus 9-tablet en de Nexus 5-smartphone de kuren kunnen vertonen. Naar verluidt is Google al op de hoogte, dus hopelijk zien we snel een verbetering. Want wanneer je software niet naar behoren werkt, dan heb je gewoon een veel minder goede gebruikerservaring dan beloofd. Mogelijk brengt Google binnenkort Android 5.0.1 uit, waarmee het een aantal van die problemen gaat oplossen. Nog even volhouden.

Reacties (11)