Nieuwe versie Nexus 9 heeft minder last van hardware-problemen

29 november 2014 1 Minuut 0 Reacties
Google-Nexus-9

Google lijkt nu, samen met HTC, een nieuwe versie van de Nexus 9 uitgebracht te hebben die minder last heeft van hardware-problemen.

Sinds de lancering van de Google Nexus 9 klagen heel wat gebruikers over problemen met de hardware. Zo zagen we al voorbij komen dat het scherm van een aantal modellen last heeft van backlight-bleeding, zouden de speakers kuren vertonen en is de achterkant eenvoudig in te deuken. Google lijkt nu, samen met HTC, een nieuwe versie uitgebracht te hebben die minder last heeft van deze problemen.

Begin deze maand verschenen er verschillende berichten over hardware-problemen van de door HTC ontwikkelde Nexus 9. De premium tablet beschikt over een fraai design maar zou op het gebied van hardware geen premium kwaliteit bieden. Naast de hierboven genoemde problemen zouden ook de volumeknoppen loszitten. Dit alles mag natuurlijk niet gebeuren, zeker kijkend naar de prijs die je voor dit premium model betaalt.

Maar, ook Google en HTC lijken in te zien dat dit niet moet kunnen. Volgens diverse bezitters van de tablet is er een nieuwe batch gearriveerd waar de meeste problemen niet meer aanwezig zijn. Alleen het probleem van backlight-bleeding, het lekken van licht aan de zijden van het scherm, zou nog niet verholpen zijn.

De Google Nexus 9 ligt sinds begin deze maand in de Nederlandse winkels voor een adviesprijs vanaf 399 euro. Hiervoor krijg je de 16GB-versie in een zwarte, grijze of witte variant. De 32GB-versie kost 489 euro en voor de 32GB-versie met 4G moet 569 euro betaald worden. Alle modellen zijn voorzien van een 8.9-inch ips lcd-display dat een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels heeft, een Nvidia Tegra K1-processor met een kloksnelheid van 2.3GHz, 2GB aan werkgeheugen, twee camera’s, Bluetooth, WiFi en NFC. De tablet draait op Android 5.0 Lollipop.

Een overzicht van alle specificaties en features vind je op de productpagina van de Google Nexus 9.

Reacties (0)