Samsung Galaxy Note 4 krijgt ‘kleine’ firmware-update

24 november 2014 1 Minuut 4 Reacties
samsung-galaxy-note-4

Samsung heeft dit weekend een over the air-update (OTA) voor de Galaxy Note 4 vrijgegeven, die maar liefst 137MB weegt. Maar wat het doet, weten we niet. De update zorgt er in elk geval voor dat we de gebruikelijke bug fixes en presentatieverbeteringen krijgen.

Samsung Galaxy Note 4

Afgelopen weekend meldden Samsung Galaxy Note 4-gebruikers in zowel Griekenland als Duitsland dat hun phablet voorzien is van een ‘kleine’ firmware-update. Klein slaat in dit geval op het feit dat de aanpassingen marginaal zijn, aangezien die update maar liefst 137MB weegt. Wat het precies doet, weten we niet, aangezien Samsung geen change log (een lijst met aanpassingen) heeft vrijgegeven. Voorlopig staat deze over the air-update dus voor enkele bug fixes en prestatieverbeteringen, maar misschien is dat dan ook echt alles.

Het gaat om de build met het nummer N910FXXU1ANK4 en het zou momenteel ook de rest van Europa bereiken. De vorige update, genummerd met XXU1ANJ4, bood niet alleen enkele bug fixes en prestatieverbeteringen voordat het apparaat gelanceerd werd, het zorgde er ook voor dat de al indrukwekkende batterij nog langer mee zou gaan. Mocht je handmatig op deze nieuwe update willen controleren, ga dan naar Instellingen > Over de telefoon > Software-update. Geef die knop rechts onderin een tap en binnen een paar seconden krijg je respons.

De Samsung Galaxy Note 4 is een kruising tussen een telefoon en een tablet, wat een phablet genoemd wordt. Samsung brengt al een aantal jaar deze succesvolle Note-serie op de markt en voorziet gebruikers van een groot scherm (5,7 inch), een goede processor (Qualcomm Snapdragon 805) en een hoge resolutie (2560 x 1440). Verder heeft de Samsung Galaxy Note 4 zo’n beetje elke moderne aansluiting die je van een phablet mag verwachten en heeft-ie twee camera’s: eentje van 16MP aan de achterkant en eentje van 3,7MP aan de voorkant.

Reacties (4)