Android 5.0 Lollipop komt naar tablets met Allwinner-chip

04 december 2014 1 Minuut 1 Reacties
Android 5-0-lollipop

Allwinner heeft een video online gezet waaruit we op kunnen maken dat tablets die met een chip van het bedrijf uitgerust zijn voorzien worden van Android 5.0 Lollipop.

Als je een Nexus-tablet of -smartphone hebt dan is de kans groot dat je reeds werkt met Android 5.0 Lollipop, maar nagenoeg elke andere tablet en smartphone moet het doen met een oudere versie van Android. Maar, er wordt wel hard gewerkt aan ondersteuning voor Lollipop, ook door chipfabrikanten.

Chipfabrikant Allwinner heeft een video online gezet waaruit we op kunnen maken dat onder meer tablets die met een chip van het bedrijf uitgerust zijn voorzien worden van Android 5.0 Lollipop. Het lijkt vooralsnog echter alleen om nieuwe tablets te gaan, niet om tablets die reeds in de winkels liggen.

In de video noemt Allwinner de Allwinner A33-processor met vier kernen, de Allwinner A80T-processor met acht kernen en de met eveneens acht kernen uitgeruste Allwinner A83T. De eerste tablet met A33-processor zou volgende maand al in de verkoop moeten gaan en draait dus op Android 5.0 Lollipop.

Het is onduidelijk of Allwinner Android 5.0 Lollipop ook al stabiel op eerder gelanceerde chips kan laten draaien. Mocht dit het geval zijn dan is het echter aan de fabrikanten van de betreffende tablets om de update voor consumenten beschikbaar te stellen. Dat blijft dus altijd even afwachten.

Android 5.0 Lollipop komt dus langzaam maar zeker naar meer tablets. Benieuwd of jouw tablet ook een update kan verwachten en wanneer deze dan uitgerold wordt? Lees dan ons Android 5.0 Lollipop update-overzicht.

Reacties (1)