Android 4.4 KitKat op 40 procent Android-toestellen

08 januari 2015 1 Minuut 0 Reacties
Android-4-4-KitKat-retina

Android 4.4 KitKat is inmiddels alweer bijna 1,5 jaar beschikbaar voor smartphones en tablets en kan inmiddels op 40 procent van de actieve apparaten gevonden worden

De meestgebruikte Android-versie is echter nog steeds Jelly Bean, met versienummers 4.1, 4.2 en 4.3. Bijna de helft van het aantal toestellen (46 procent) draait op één van deze versies.

De adoptie van Android 4.4 KitKat gaat gestaag. In mei van vorig jaar lag het percentage toestellen met deze versie van Android nog op 8,5 procent. Inmiddels ligt dit op bijna 40 procent. Nu mag dat ook wel aangezien fabrikanten tijd genoeg hebben gehad om de update naar KitKat uit te rollen en er ook veel nieuwe toestellen die standaard met Android 4.4 KitKat geleverd werden gelanceerd zijn.

Android 5.0 Lollipop, de nieuwste versie van het besturingssysteem, ontbreekt nog in de lijst. Deze versie is alleen nog te vinden op Nexus-apparaten van Google zelf. De verwachting is dat andere fabrikanten deze maand beginnen met de uitrol van updates. Wil je weten of ook jouw tablet of smartphone een update kan verwachten? Neem dan ons Android 5.0 Lollipop update-overzicht door.

Reacties (0)