Hoe gebruik je WhatsApp Web op je Android of Windows tablet?

22 januari 2015 2 Minuten 15 Reacties
WhatsApp Web

WhatsApp Web is een nieuwe dienst waarmee je berichten kunt ontvangen en versturen via je tablet of computer. Op deze manier stel je het in.

WhatsApp heeft gisteren een webversie van de bekende berichtendienst gelanceerd. Via deze webversie kunnen mensen op hun computer of tablet inloggen op hun WhatsApp-account en berichten versturen en ontvangen. De webversie werkt momenteel alleen nog voor Android en Windows-gebruikers, nog niet via iOS-apparaten.

Webversie gebruiken

Om de webversie te gebruiken heb je Google Chrome nodig op je tablet of computer. Je opent de website, web.whatsapp.com en scant de QR code die op je scherm staat met de WhatsApp app op je smartphone. Hierdoor wordt de computer of tablet met je WhatsApp account op je telefoon verbonden. De scanner waarmee je de QR code kunt scannen is te vinden in het menu van WhatsApp bij ‘WhatsApp Web’.

Verbinding vereist

Om WhatsApp Web te gebruiken is het wel verplicht dat je telefoon met het internet verbonden blijft. WhatsApp heeft haar service namelijk zo gebouwd dat er geen berichten op een server opgeslagen worden, dus de berichten worden op je telefoon ontvangen en vervolgens naar WhatsApp Web gestuurd.

WhatsApp raadt daarom aan om gebruik te maken van WiFi op je telefoon, om hoog dataverbruik en dus hoge kosten te voorkomen. Wanneer je na het gebruik op je computer of tablet WhatsApp weer opent op je telefoon, kun je gewoon verder waar je gebleven was en blijven eerder verzonden en ontvangen berichten zichtbaar.

Nog niet voor iOS

WhatsApp werkt nog niet in combinatie met iOS-apparaten. Dat komt volgens WhatsApp oprichter Jan Koum door de beveiligingsmaatregelen van Apple, waardoor het nog niet mogelijk zou zijn om berichten van en naar WhatsApp Web te sturen. Hoewel dit soort problemen vaker voorkomen bij iOS, is de kans groot dat dit in een update opgelost is, aangezien Apple steeds meer toestaat, zoals extra toetsenborden en widgets, iets wat vroeger nooit toegestaan was.

Geen groepsgeprekken starten

WhatsApp Web heeft wel beperkingen. Je kunt privé-gesprekken starten en deze doorzoeken, maar geen groepsgesprekken aanmaken. Je kunt daarentegen wel chatten binnen bestaande groepsgesprekken. Het gebruik van de service is gratis.

WhatsApp

Reacties (15)