Android 5.0.2 factory image beschikbaar voor Nexus 7

02 februari 2015 1 Minuut 1 Reacties
Google-Nexus-7-2013-wit

De factory image voor beide Google Nexus 7-modellen zijn nu beschikbaar om te downloaden; dit gaat echter niet om een OTA-update. Je zult de update handmatig moeten toepassen.

Google Nexus 7-modellen krijgen Android 5.0.2

Google heeft afgelopen weekend de factory image van Android 5.0.2 vrijgegeven voor beide cellulaire Nexus 7-modellen van het bedrijf. Eerder gaf Google al Android 5.0.2 vrij voor de wifi-versie van de Nexus 7 uit 2013 en een maand eerder kreeg de originele versie al het nieuwe Android. Een factory image kun je gebruiken op twee manieren. Je kunt er je Android-toestel mee resetten als het ware en het OS terugbrengen in z’n pure vorm en je kunt je apparaat er handmatig mee updaten.

Het gaat hier dus niet om de update die over-the-air (OTA) wordt vrijgegeven. Je zult je toestel dus handmatig moeten bijwerken met deze software. Als je niet weet wat je precies moet doen, kun je altijd een handleiding erbij pakken die stap voor stap uitlegt wat er moet gebeuren. Tech savvy consumenten weten vaak wel wat er moet gebeuren en wat de risico’s zijn; wil je dit zelf eens proberen, lees je dan eerst goed in. Wij raden je echter aan hier niet aan te beginnen als je je tablet ‘casual’ gebruikt en geen ‘power user’ bent.

Onduidelijk is nog wat Google precies aanpast binnen Android 5.0.2, maar we verwachten geen schokkende dingen, kijkende naar het versienummer. Waarschijnlijk gaat het om een aantal bugfixes en prestatieverbeteringen. Wil je de update handmatig doorvoeren, dan kun je deze pagina bezoeken. Daar vind je een overzicht van alle factory images voor Nexus-modellen, zoals de Nexus 6 en Nexus 7. Benieuwd of ook jouw tablet een update naar Lollipop krijgt? Neem dan ons Android 5.0 Lollipop update-overzicht door.

Reacties (1)