Galaxy Note 4 met Lollipop bevat verwarrende volumeregeling

16 februari 2015 1 Minuut 4 Reacties
samsung-galaxy-note-4

De mensen die al de Lollipop-update hebben ontvangen voor de Galaxy Note 4, klagen over de verwarrende volumeregeling op het toestel. Samsung heeft namelijk een vreemde methode gekozen voor het regelen van het geluid.

Volumeregeling in Galaxy Note 4 zit goed verborgen

De Android 5.0 Lollipop-upgrade wordt langzaamaan door heel Europa uitgerold door Samsung voor z’n eigen apparaten en er zijn al mensen die hem momenteel op de Galaxy Note 4 hebben staan. Net zoals het het geval is op de Samsung Galaxy S5 brengt de update een hoop verbeteringen met zich mee, maar het is niet al goud wat er blinkt. Zo hebben gebruikers moeite met het regelen van de volume. En dat is niet alleen omdat Google ervoor gekozen heeft de mute-optie uit het OS te halen; Samsung heeft de regeling goed verstopt.

Dat betekent dus dat je iedere keer in tussen de instellingen van je phablet moet duiken om je toestel op een bepaalde manier in te stellen, zoals je dat op smartphones zoals de Google Nexus 5 bijvoorbeeld gewoon met de volumeknoppen kunt doen. Wil je je Note 4 even snel instellen, dan heb je slechts de keuze uit het geluid wel of niet aan: zet je het geluid uit, dan schakelt-ie automatisch over op vibreren. Googles beslissing de mute-functie te verwijderen uit Lollipop was al vreemd genoeg; deze verandering maakt het er niet beter op.

De Samsung Galaxy Note 4 is een kruising tussen een telefoon en een tablet, wat een phablet genoemd wordt. Samsung brengt al een aantal jaar deze succesvolle Note-serie op de markt en voorziet gebruikers van een groot scherm (5,7 inch), een goede processor (Qualcomm Snapdragon 805) en een hoge resolutie (2560 x 1440). Verder heeft de Samsung Galaxy Note 4 zo’n beetje elke moderne aansluiting die je van een phablet mag verwachten en heeft-ie twee camera’s: eentje van 16MP aan de achterkant en eentje van 3,7MP aan de voorkant.

Reacties (4)