Blackberry presenteert nieuwe 5 inch Leap smartphone

03 maart 2015 2 Minuten 2 Reacties
Blackberry Leap

Blackberry heeft vandaag haar nieuwste telefoon gepresenteerd: de Blackberry Leap. Het toestel is gericht op jonge ondernemers en heeft een 5 inch scherm. De smartphone gaat Blackberry 10.3.1 OS als besturingssysteem draaien.

Blackberry Leap

In alle drukte van het Mobile World Congres dat zich momenteel afspeelt in Barcelona durfde Blackberry ook een nieuwe telefoon te lanceren, uiteraard ook op het congres zelf waar deze week zoveel nieuwe tablets en smartphones getoond worden. De Blackberry Leap is zoals veel Blackberry’s gericht op de zakelijke markt, in dit geval de jonge ondernemers.

5 inch scherm

De smartphone heeft een 5 inch scherm en is daarmee officieel geen tablet of phablet, maar wel uiterst interessant. Bovendien moet dit de telefoon zijn die Blackberry gaat redden, het gaat namelijk niet erg goed met het Canadese bedrijf. Het 5 inch scherm heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Specificaties

Onder de motorkap is een 1.5 gHz Qualcomm MSM 8960 processor te vinden, ondersteunt door 2GB werkgeheugen. Verder is er standaard 16GB opslagcapaciteit. Wie dat te weinig vind kan een kaartje in de telefoon steken om het geheugen uit te breiden, zodat er genoeg ruimte is voor zakelijke documenten, maar ook foto’s en apps.

Camera en batterij

Foto’s worden gemaakt met een 8 megapixel camera, of met een 2 megapixel camera aan de voorkant. In het toestel is een batterij te vinden met een capaciteit van 2800 mAh, volgens Blackberry genoeg om het toestel 25 uur lang zwaar te gebruiken, voordat je hem moet opladen.

Software

Blackberry waagt zich nog steeds niet aan de overstap en installeert ook op de Blackberry Leap Blackberry 10.3.1 OS als besturingssysteem. Aan de ene kant een logische keuze, want Blackberry staat bekend om haar veilige smartphones waar de zakenwereld graag gebruik van maakt, aan de andere kant is het Blackberry OS nooit echt aangeslagen vergeleken met Android.

275 Dollar

De Blackberry Leap komt als eerste uit in de Verenigde Staten en gaat daar 275 Dollar kosten. Tweakers maakte al een financieel plaatje en meldde dat de smartphone in Nederland ongeveer 300 Euro zou moeten gaan kosten, op basis van de huidige wisselkoers en het toevoegen van BTW. Vanaf april is het toestel in Europa te koop.

Reacties (2)