De beste Windows 8 tablets van dit moment (lente 2015)

23 maart 2015 + 10 minuten 0 Reacties
Dell-Venue-11-Pro-7000-review-feature-2

Deze week is de lente van 2015 weer aangebroken en dus kun je van ons weer een overzicht van de beste Windows 8 tablets van dit moment verwachten.

De lente van 2015 is aangebroken en dat betekent dat we weer kijken naar de beste tablets van dit moment. In dit artikel kijken we naar de tablets, hybride laptops en convertibles die draaien op Windows 8-software. Het moet echter gezegd worden dat de tabletmarkt de laatste maanden wat op zijn gat ligt maar toch zijn er interessante modellen bijgekomen en zien we wellicht interessantere prijsverschuivingen.

Dit overzicht met de beste Windows 8 tablets van dit moment wordt samengesteld door te kijken naar de reviews die we de afgelopen tijd gepubliceerd hebben en de ervaringen die bezoekers hebben achtergelaten in onze tablet database. Daarnaast kijken we naar de ontwikkelingen in de markt en de prijzen van de verschillende tablets. Mocht Windows 8 niet het besturingssysteem zijn waar jouw voorkeur naar uitgaat dan kun je terecht in onze overzichten van de beste Android tablets en de beste tablets algemeen. Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Het is niet eenvoudig om de beste tablet voor iedereen te kiezen, met name omdat de wensen, verwachtingen en voorkeuren natuurlijk bij iedereen anders zijn. Toch proberen we je, deels subjectief, de tablets die de beste prijs- kwaliteitverhouding bieden voor te schotelen. Mocht je echter zelf uit willen zoeken wat de beste tablet is voor jouw wensen, voorkeuren en verwachtingen, neem dan ons review archief eens door. Ook raden we je aan onze artikelen met waar je op moet letten bij het kopen van een tablet en vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tablet door te nemen.

Wat is Windows 8?

Windows 8 is inmiddels al een tijdje verkrijgbaar en het mag dus duidelijk zijn wat deze versie van Microsoft’s besturingssysteem te bieden heeft. Zo bestaat Windows 8 bijvoorbeeld uit een touch-interface en de bekende desktopinterface. Microsoft heeft Windows 8.1 als enige grote update voor Windows 8 uitgerold en de opvolger staat al klaar. In de zomer van 2015 kunnen we Windows 10 verwachten en moet Windows op alle apparaten gelijktrekken. Ook introduceert Microsoft met Windows 10 verschillende nieuwe features, waaronder een personaliseerbaar startmenu. Mocht je er nog niet helemaal uit zijn of Windows 8 het besturingssysteem voor jou is, neem dan onze vijf redenen om voor Windows 8 te gaan door.

De beste tablets van dit moment

Hoewel CES 2015 en MWC 2015 al achter ons liggen hebben we de afgelopen maanden maar weinig nieuwe Windows 8 tablets voorbij zien komen. Fabrikanten lijken het vooralsnog rustig aan te doen en te wachten op Windows 10, de versie die op tablets beter uit de verf moet komen. Maar, helemaal stil is het niet geweest. Een aantal fabrikanten heeft kleine Windows 8 tablets met een aantrekkelijke prijs gelanceerd en natuurlijk hebben we verschillende hybride laptops en convertibles met Windows 8 voorbij zien komen. In dit overzicht vind tablets, hybride laptops en convertibles die reeds in Nederland te koop zijn en waarvan ook reeds reviews en ervaringen gepubliceerd zijn. We houden in dit overzicht geen speciale volgorde aan.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Microsoft Surface Pro 3

Wanneer we het over hybride Windows 8 tablets/laptops hebben dan mag de Surface Pro 3 van Microsoft natuurlijk niet ontbreken. Dit apparaat laat zien wat er allemaal mogelijk is met Windows 8, zowel qua tablet als qua laptop. De Surface Pro 3 is in alle opzichten een premium hybride, met een high-end design en indrukwekkende specificaties.

De Microsoft Surface Pro 3 is een high-end apparaat met een 12-inch hoge resolutie display en een active digitizer stylus. Ook zijn er verschillende configuraties die bij jouw wensen kunnen aansluiten en kun je ook op deze tablet weer een aantal fraaie accessoires aansluiten, bijvoorbeeld om het geheel comfortabel als laptop te gebruiken. De Surface Pro 3 moet als segment op zich gezien worden, als laptop heeft het apparaat echt nog wel wat nadelen, maar als tablet ook. Maar als Surface is het een prachtige combinatie die grote delen van de twee werelden weet samen te voegen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface Pro 3 of lees onze Surface Pro 3 review.

Update: Microsoft Surface 3

Microsoft heeft inmiddels (begin mei 2015) een goedkopere variant van de Surface Pro 3 uitgebracht. De Microsoft Surface 3 beschikt over een 10.8-inch scherm met hoge resolutie, een Intel Atom-processor, 2GB of 4GB aan werkgeheugen en de volledige versie van Windows 8.1. Dit alles voor een prijs vanaf 609 euro.

Natuurlijk kan ook de Surface 3 voorzien worden van een Typecover-toetsenbord en de Surface Pen. We hebben de Surface 3 inmiddels uitgebreid getest en zijn met name enthousiast over het scherm, de zeer slanke en lichte behuizing van hoge kwaliteit en de volledige versie van Windows.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface 3 of lees onze Surface 3 review.

Dell Venue 11 Pro 7000

De eerste nieuwkomer in ons overzicht is de Dell Venue 11 Pro 7000 (71040). Deze tablet, welke uitgerust kan worden met een keyboard dock om er een laptop van te maken, is met name gericht op zakelijke gebruikers en kan voorzien worden van een fraaie reeks aan accessoires. Goedkoop is de Venue 11 Pro 7000 met een prijs vanaf 644 euro echter niet.

Voor dit bedrag krijg je wel een premium Windows 8 tablet met indrukwekkende specificaties, een meer dan prima accuduur, een boven gemiddeld goed display en diverse aansluitingsmogelijkheden. De Venue 11 Pro 7000 is een interessant en compleet pakket voor de zakelijke gebruiker maar zeker ook het overwegen waard voor de productieve consument.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Dell Venue 11 Pro 7000 of lees onze Dell Venue 11 Pro 7000 review.

Asus Transformer Book T100

Een hybride tablet die we al een tijdje in onze beste tablet-overzichten terugzien is de Asus Transformer Book T100. Dit model komt echter inmiddels in zoveel uitvoeringen dat er voor iedereen wel iets interessants tussenzit. Zelfs wanneer je geen groot budget hebt kun je voor deze hybride kiezen. De T100 is namelijk inmiddels te koop voor een prijs vanaf 249 euro.

Voor 249 euro zou je misschien niet veel verwachten maar de Transformer Book T00 beschikt over een keyboard dock met volledig QWERTY-toetsenbord en touchpad, een prima display, voldoende aansluitingsmogelijkheden en vooral soepele en stabiele prestaties. Ook mogen we niet vergeten dat de Transformer Book T100 geleverd wordt met een jaarabonnement op Office 365 Personal.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Book T100 of lees onze Asus Transformer Book T100 review.

Update: Asus Transformer Book T100 Chi

Asus heeft begin april 2015 een slankere, chiquere en geavanceerdere versie van de Transformer Book T100 uitgebracht. De T100 Chi beschikt over een hogere resolutie, een behuizing van premium materialen en een Bluetooth toetsenbord-dock. Ook dit model wordt geleverd met een gratis jaarabonnement op Office 365 Personal.

de Asus Transformer BookT100 Chi beschikt over een 10.1.-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1200 pixels en draait op een Intel Atom-processor. Verder beschikt de tablet over twee usb-poorten, twee camera’s, 2GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. De T100 Chi heeft een adviesprijs van 449 euro.

Bekijk alle specificaties, features en prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Book T100 Chi of lees onze Asus Transformer Book T100 Chi review.

Acer Aspire Switch 10

Het verhaal dat we hierboven bij de Asus Transformer book T100 geplaatst hebben kan eigenlijk overgenomen worden voor de Acer Aspire Switch 10. De twee apparaten komen grotendeels overeen, maar de Aspire Switch 10 komt ook nog in een variant met een full hd-display. De hybride heeft een prijs vanaf 269 euro.

De Acer Aspire Switch 10 draait op Windows 8.1-software, is voorzien van voldoende aansluitingsmogelijkheden, komt met een goed keyboard dock en heeft een prima accuduur. De goedkoopste versie moet het doen zonder full hd-display en beschikt over een iets minder krachtige chip maar aan de andere kant krijg je er wel een gratis jaarabonnement op Office 365 Personal bij.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Acer Aspire Switch 10 of lees onze Acer Aspire Switch 10 review.

Asus VivoTab 8

Natuurlijk mag een echte stand-alone Windows 8 tablet niet in ons overzicht ontbreken, maar helaas hebben we er nog geen getest die ook echt goed was. Toch hebben we tijdens IFA 2015 een tablet in handen gehad die een goede eerste indruk achterliet; de Asus VivoTab 8. Dit model ligt in de winkels voor 179 euro.

De VivoTab 8 biedt toegang tot de volledige versie van Windows 8 en onder de motorkap zien we een Intel Atom Z3745-processor met een maximale kloksnelheid van 1.86GHz terug, vergezeld door 1GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen dat middels een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Ook komt de tablet met een microUSB-poort waarmee een computer of accessoire gekoppeld kan worden, en waarmee de tablet kan worden opgeladen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus VivoTab 8. Twee alternatieven voor de VivoTab 8 zijn de Acer Iconia Tab 8W en de Lenovo Miix 3-830.

Lenovo Yoga 2 Pro

Dit seizoen hebben we een primeurtje in ons overzicht want we zien een convertible terug die een tijdje geleden al in het overzicht heeft gestaan. We hebben ervoor gekozen de Lenovo Yoga 2 Pro voor de lente van 2015 op te nemen, vooral omdat de prijs gezakt is en omdat de opvolger, de Lenovo Yoga 3 Pro, ons niet zo wist te bekoren als zijn voorganger.

Voor een prijs vanaf 1.099 euro biedt de Lenovo Yoga 2 Pro nog steeds indrukwekkend goede prestaties, zeer goed hoge resolutie display en een bijzonder fraai en slank design. Dat het model alweer wat ouder is zul je als gebruiker nauwelijks merken want je hebt nog steeds een premium apparaat in handen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Lenovo Yoga 2 Pro of lees onze Lenovo Yoga 2 Pro review.

Overige en nieuwe tablets

Zoals altijd lichten we nog een aantal Windows 8 tablets, hybride laptops of convertibles uit die om een specifieke reden interessant kunnen zijn om te overwegen. Zo is bijvoorbeeld de HP Envy 13 x2 een aantrekkelijk geprijsd alternatief voor de Surface Pro 3, met name ook door de slanke en goede keyboard cover. De Toshiba Satellite Click 2 Pro P30W een zeer uitgebreide en prima presterende convertible voor diegenen die op zoek zijn naar uitgebreide aansluitingsmogelijkheden en krachtige prestaties. En als je op zoek bent naar een high-end hybride met een strak design en krachtige prestaties dan is de fraaie HP Spectre 13 x2 het overwegen waard. Ook de Dell Latitude 13 7350 is voor de veeleisende gebruiker die een groot scherm met hoge resolutie zoekt interessant.

De afgelopen weken zijn er verschillende nieuwe interessante tablets en hybride laptops gepresenteerd. Zo komt Lenovo met de Miix 300, een betaalbare Windows 8 tablet, en heeft Lenovo diverse ThinkPad Yoga-convertibles aangekondigd. HP heeft daarnaast onlangs de Spectre 13 x360 op de markt gebracht. Mochten we deze modellen op korte termijn aan een review onderwerpen en ze aanraden dan werken we dit overzicht bij.

Tablets vergelijken

Alle Windows 8 tablets die moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Reacties (0)