LG G4 opgedoken in GFXBench

30 maart 2015 1 Minuut 1 Reacties
lg-g4-concept

De LG G4 is verschenen in de GFXBench, dus dat houdt mogelijk in dat de phablet binnenkort door de fabrikant wordt aangekondigd. Naar verluidt gebeurt dit één dezer dagen, wellicht voor het einde van april.

LG G4 staat in de GFXBench

We hebben het er al weken over: de LG G4-phablet. Het smartphone/tablet-hybride is op moment van schrijven nog steeds niet aangekondigd, mogelijk omdat LG zich nu nog wil concentreren op de LG G Flex 2, maar die aankondiging komt nu steeds dichterbij. Wat blijkt namelijk? De LG G4, met het modelnummer F500x, is opgedoken in de GFXBench. Daardoor weten we nu dat de phablet bestaat en kunnen we bekijken welke technische specs de LG G4 heeft en welke software er standaard bij het apparaat geleverd wordt.

Als we de GFXBench mogen geloven, dan krijgt de LG G4 Android 5.1 geïnstalleerd. Het scherm wordt 5,5 inch groot en krijgt een schermresolutie van 1440 bij 2560 pixels, wat neerkomt op 534 pixels per inch. Onder de motorkap vinden we onder meer een 64 bit Qualcomm Snapdragon 808-processor. Dat is een hexacore-processor, verdeeld in vier (ARM Cortex-A53) plus twee (ARM Cortex-A57) kernen. Ook kunnen we zien dat de LG G4 verder wordt voorzien van de Adreno 418-gpu, die voor de grafische kwaliteiten gaat zorgen.

Het meest opvallende aan die specs, is het feit dat de LG G4 wordt voorzien van een Snapdragon 808, die lager op de voedselketen staat dan de 810. Ook is de gpu minder sterk dan al beschikbaar is (Adreno 430). Zullen er dan toch problemen bestaan over oververhitting? Verder heeft de LG G4 3GB aan werkgeheugen, 32GB intern geheugen (er wordt geen woord gerept op een sd-kaartgleuf), 16 megapixel-camera aan de achterkant (gereed voor 4k-video) en een 8 megapixel-camera aan de voorkant. Nu is het afwachten wat LG bekendmaakt.

Reacties (1)