Android 5.1 al terug te vinden in Android-distributiecijfers

08 april 2015 1 Minuut 4 Reacties
android-5-lollipop

Google heeft de nieuwe Android-distributiecijfers bekendgemaakt, waarop we een grote verrassing tegenkomen: Android 5.1 staat er al op. Ook heeft Android 5.0 Lollipop weer het nodige marktaandeel gewonnen ten opzichte van de vorige meting.

Android 5.1 nu al te zien in de cijfers

Google heeft deze maand de Android-distributiecijfers iets later geüpdatet dan normaal het geval is en wellicht met reden: Android 5.1 is nu al in omloop en misschien wilde het bedrijf aantonen dat de nieuwste versie van Android populair genoeg is om direct in de Android-distributiecijfers te verschijnen. Maar dat is giswerk aan onze kant, gebaseerd op het feit dat het even duurde voordat Android 5.0 Lollipop opdook in diezelfde cijfers, toen de nieuwste versie van het besturingssysteem nog maar net op de markt uit was.

Android 5.0 Lollipop deed er namelijk drie maanden over om de minimale 0,1 procent te behalen die nodig is in de grafiek van de Android-distributiecijfers te verschijnen. Terwijl Android 5.1 nog maar enkele weken verkrijgbaar is en nog niet eens is uitgebracht voor tablets als de Nexus 7 en de Nexus 9 (oh Google, als je dit leest: schiet eens op, dank). In een maand en een paar dagen tijd is de populariteit van Android 5.0 echter ook toegenomen met maar liefst 1,7 procent: Lollipop heeft nu, komt-ie, vijf procent van de markt in handen.

Android 5.1 bracht enkele nieuwe features met zich mee, maar moest er vooral voor zorgen dat er een aantal nare bugs worden opgelost voor het platform. Desondanks was ook deze software niet zo vlekkeloos als Google voor ogen had, aangezien Android 5.1.1 alweer om de hoek staat te wachten. De software-update is namelijk opgedoken in een Android Studio SDK-manager van een Google+-gebruiker en inmiddels hebben zich mee mensen gemeld die Android 5.1.1 ook zijn tegengekomen in diezelfde manager.

Reacties (4)