Huawei kondigt P8max met 6.8-inch display aan

15 april 2015 1 Minuut 7 Reacties
Huawei-P8-Max-2

Het Chinese Huawei komt met de Huawei P8max, een phablet (of tablet) met een formaat van 6.8-inch en een octacore-processor.

Huawei heeft vandaag tijdens een persevenement diverse nieuwe smartphones aangekondigd, waaronder een model dat qua formaat meer een tablet dan een smartphone is. De Chinese fabrikant komt met de Huawei P8max, een phablet (of tablet) met een formaat van 6.8-inch.

Huawei P8 Max

De Huawei P8max wordt door Huawei als extreem grote smartphone bestempeld want er kan mee gebeld worden maar kijken naar het formaat van 6.8-inch kunnen we het toestel ook in de tablet-categorie plaatsen. Het scherm heeft een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en Gorilla Glass 4-bescherming meegekregen. 83 procent van de voorzijde bestaat uit display en dat komt volgens Huawei door de ultradunne randen rondom het scherm.

Verder is de P8max voorzien van een unibody metalen behuizing met een profiel van 6,8 millimeter, een 2,2GHz octacore Hisilicon Kirin-processor van Huawei zelf, 3GB aan werkgeheugen, een 13 megapixel camera aan de achterzijde, een 5 megapixel camera aan de voorzijde, een 4360mAh accu, 16GB of 64GB aan opslaggeheugen en een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen met maximaal 128GB uitgebreid kan worden. Het apparaat draait op Android 5.0 Lollipop met daar overheen de EMUI-skin.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei P8max met 16GB aan opslaggeheugen gaat 549 euro kosten, de 64GB-versie krijgt een prijs van 649 euro mee. Je hebt keuze uit drie kleuren; luxurious gold, mystic champagne en titanium grey. Het toestel moet volgende maand in de Nederlandse winkels liggen.

Reacties (7)