Samsung begint uitrol Android 5.0 Lollipop voor de Galaxy Tab 4

08 mei 2015 1 Minuut 5 Reacties
Galaxy-Tab-4-review-software

Samsung is druk bezig met de uitrol van Android Lollipop-updates. Na onder meer de Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab S 10.5 is het deze week de beurt aan de populaire Galaxy Tab 4. De eerste eigenaren van deze tablets melden dat de update beschikbaar is.

Samsung is in diverse regio’s begonnen met de uitrol van Android 5.0.2 Lollipop voor de Galaxy Tab 4 (10.1), het 10.1-inch model uit de laatste Galaxy Tab-serie. Zowel het WiFi-only als het 4G-model wordt voorzien van de nieuwste Android-versie. Nederland lijkt nog niet aan de beurt maar de verwachting is dat we hier niet al te lang meer op hoeven te wachten. Om zelf te controleren of de update al beschikbaar is ga je naar de instellingen van je tablet, en onder het kopje Algemeen laat je bij Updates zoeken naar een nieuwe versie.

Android 5.0.2. Lollipop is een kleine update van Android 5.0 Lollipop, de Android-versie die vorig jaar aangekondigd werd. Deze versie brengt diverse nieuwigheden, met name op het gebied van design. Voor Samsung-tablets betekent dit een nieuwe TouchWiz UI met Material Design elementen, een nieuw notificatiepaneel, een nieuw multitasking-menu en een nieuw ontgrendelscherm met notificaties.

Momenteel hebben we alleen over een update voor de Galaxy Tab 4 (10.1) vernomen maar de verwachting is dat ook het 7-inch en 8-inch model uit de serie snel voorzien zullen worden van Lollipop.

 

Reacties (5)