Apple Music neemt opmerkelijk veel opslagruimte in

04 juli 2015 2 Minuten 2 Reacties
Apple Music

De nieuwe muziekdienst van Apple is pas sinds 2 dagen beschikbaar en de eerste gebruikers met klachten hebben zich al gemeld. Op diverse internetforums zijn klachten te vinden over het streamen van muzieknummers via Apple Music.

Tijdens het streamen wordt namelijk veel opslagruimte ingenomen door de cache van de iPhone of iPad.

Bij Apple music, wat op dinsdag 2 juli gelanceerd werd, kun je muzieknummers downloaden of streamen. Stel je beschikt over een cellular iPad mini met 16GB. Je hebt een onbeperkte bundel aan internet en hoeft je om jouw internet data dus geen zorgen te maken. Het enige probleem is de opslagruimte van 16GB. Je wilt graag zo min mogelijk opslaggeheugen gebruiken, dus kies je er voor om muziek via Apple Music te streamen in plaats van te downloaden.

Een hele logische keuze. Maar toch schijnt het weinig nut te hebben. Apple Music slaat de gestreamde nummers namelijk op in de cache. Op deze manier kun je deze muzieknummers tijdens een slechte of niet-werkende internetverbinding gewoon blijven luisteren. Dit kan voordelen hebben, maar in het geval dat je over weinig opslaggeheugen beschikt, geeft het alleen maar nadelen.

Het verwijderen van de cache niet mogelijk

‘Dan passen we dat toch even aan’, zou je denken. Maar nee, ging het maar zo makkelijk. De nummers zijn in de cache namelijk niet terug te vinden, waardoor je ze ook niet kunt verwijderen. Je zult moeten wachten tot dat je iPhone of iPad de nummers automatisch uit de cache verwijdert.

Wat ons betreft is dit een goede reden om nog even te wachten met Apple music. Het kan namelijk behoorlijk frustrerend zijn als je bepaalde bestanden niet kunt openen of geen foto kunt maken omdat je opslagruimte volzit. Apple heeft nog niet gereageerd op de klachten.

Aan het begin van de maand juni legden wij uit wat Apple Music precies inhoudt. Mocht je Apple Music al uitgeprobeerd hebben, laat dan andere lezers en ons weten wat je van de nieuwe muziekdienst van Apple vindt. Dit kun je doen door onder dit bericht een reactie te plaatsen.

Reacties (2)