Nexus 8-tablet te zien in benchmark

25 augustus 2015 1 Minuut 2 Reacties
Google-Nexus-9-review-software

Google zou achter de schermen nog wel eens kunnen werken aan een nieuwe Nexus-tablet, namelijk de Google Nexus 8 met een acht inch-scherm. Het is vooralsnog onduidelijk welke fabrikant de tablet zou gaan produceren, aangezien Google dit niet zelf doet.

Gerucht: Nexus 8 in de maak

Met al het nieuws rondom de Google Nexus 5 (2015) en de Google Nexus 6 (2015), zou je bijna vergeten dat de Nexus-lijn ook jaarlijks wordt voorzien van een nieuwe tabletiteratie. Tot op heden hebben we nog niets vernomen van wat mogelijk de Google Nexus 9 2015-versie had kunnen zijn en vandaag verschijnt de eerste informatie over wat mogelijk de Nexus-tablet van 2015 kan zijn. In een benchmark is namelijk de Nexus 8 ontdekt: een Android-apparaat waarvan verwacht wordt dat het een scherm van acht inch krijgt.

En als het een scherm van acht inch heeft, dan is er geen twijfel over mogelijk dat dit geen tablet zou kunnen zijn. Maar helaas moeten we het doen met geruchten en contextloze informatie. Uit de benchmark blijkt dat de Nexus 8 draait op Android 5.1.1. Logisch, aangezien dat momenteel de meest recente versie van Android is. Natuurlijk is Android 6.0 Marshmallow aanstaande en wanneer de tablet gelanceerd wordt, mogelijk aan het einde van dit jaar, dan zal er ongetwijfeld het nieuwe Android op te vinden en te gebruiken zijn.

Onder de motorkap van de Nexus 8 zit een 1.3GHz-cpu. Volgens de geruchtenmolen krijgt het apparaat geen chip van Qualcomm, maar in plaats daarvan van MediaTek. Op dit moment is er nog veel onduidelijk: welke fabrikant gaat de tablet produceren, bijvoorbeeld? Ook is het nog niet duidelijk of dit een officiële benchmarktest is of dat iemand een grap probeert uit te halen. Mocht er inderdaad een Nexus 8 in de maak zijn, dan horen we daar ongetwijfeld later dit jaar meer over van het bedrijf uit Californië.

Reacties (2)