‘Xiaomi Mi Pad 2 draait op Windows 10 en Android’

06 augustus 2015 1 Minuut 0 Reacties
Xiaomi-Mi-Pad

Een Chinese analist met een aardige reputatie op het gebied van geruchten laat deze week weten dan Xiaomi werkt aan de Mi Pad 2, een tablet met zowel Windows 10 als Android 5.1 Lollipop.

Hoe deze integratie precies werkt is niet duidelijk maar mogelijk kiest het bedrijf voor een dual-boot-systeem. Dit houdt in dat je bij het opstarten kunt kiezen welke van de twee besturingssystemen je wilt gebruiken. Dit is niet nieuw maar het idee is nooit echt van de grond gekomen. Asus was twee jaar terug de fabrikant die het probeerde met de Transformer Book Duet, met zowel Android als Windows, maar het bedrijf stuitte op flinke kritieken van zowel Microsoft als Google waardoor de lancering uiteindelijk geschrapt werd.

Maar, dat laat Xiaomi mogelijk niet tegenhouden. De Chinese fabrikant blijft maar groeien en wil ook op het gebied van Windows 10 een grote speler worden. Wat we precies van de Mi Pad 2 kunnen verwachten is nog onduidelijk maar kijkend naar eerdere geruchten zou de tablet beschikken over een hoge resolutie scherm, een simkaartlezer, een metalen behuizing met een glasachtige achterzijde en een Intel Cherry Trail-processor onder de motorkap.

Mogelijk krijgen we binnenkort meer van Xiaomi te horen. Op 16 augustus houdt het bedrijf namelijk een perspresentatie. We verwachten hier de nieuwste versie van de MIUI-skin, een schil die het bedrijf over Android legt, maar ook nieuws op het gebied van hardware.

Reacties (0)