‘Apple werkt aan samengevoegd cloudplatform’

16 september 2015 1 Minuut 0 Reacties
iCloud Drive cloudopslag

Apple zou op dit moment werken aan een nieuw cloudplatform, die de bestaande clouddiensten in één pakket zou gaan combineren. Dat zou dus inhouden dat je je zaken omtrent iTunes, iCloud en Siri op één plek zou kunnen terugvinden.

Gerucht: alles-in-één-cloudplatform van Apple op komst

Het schijnt dat Apple voornemens is een samengevoegd cloudplatform op te zetten, die de diensten van iCloud, Siri, iTunes en meer zal gaan combineren tot één alles-in-één-pakket. Het nieuwe platform zou gebaseerd moeten worden op Siri, die op haar beurt gebaseerd is op Mesos: open source infrastructuursoftware. Met dit platform zou het voor apps gemakkelijk moeten zijn bepaalde informatie in te zien en ook zouden er meer dingen sneller aangepast kunnen worden, wanneer alles onder één paraplu zou vallen.

Eerder kwam al naar buiten dat Apple veranderingen doorvoert aan zijn datacentra, zoals betere apparatuur, om het op te kunnen nemen tegen andere grote bedrijven die al veel meer met de cloud doen, zoals Amazon, Google, Microsoft en meer. Deze verbeterde infrastructuur voor de cloud zou er voor moeten zorgen dat gebruikers niet alleen een betere ervaring hebben, maar ook dat de dingen sneller zullen gaan (zoals muziek dat sneller gestreamed kan worden, bijvoorbeeld). Het is een interessante ontwikkeling voor de industrie.

Voor nu is het nog onduidelijk wanneer we hier meer over gaan horen. Maar dát we er meer over gaan horen, lijkt zeker.

Reacties (0)