De beste Android tablets van dit moment (herfst 2015)

23 september 2015 + 10 minuten 0 Reacties
Asus-ZenPad-8-0-review

De herfst van 2015 is weer begonnen. Tijd dus op de balans weer op te maken door te kijken naar de beste Android tablets van dit moment.

Het regent nagenoeg elke dag en dus mogen we stellen dat de herfst niet alleen qua datum maar ook qua weer aangebroken is. Dit betekent echter ook dat we weer een mooi overzicht met de beste tablets van dit moment voor je hebben, te beginnen met de beste Android tablets van dit moment. In tegenstelling tot vorig seizoen is er dit keer het een en ander veranderd in ons overzicht, met maar liefst drie nieuwkomers.

Zoals je gewend bent van ons zetten we elk seizoen de beste tablets van het moment voor je onder elkaar. Deze maand hebben we verschillende nieuwe modellen voorbij zien komen tijdens IFA 2015 maar de meeste van deze tablets moeten nog in de winkels verschijnen. Wel pakken we een aantal nieuwe modellen die afgelopen zomer gelanceerd zij mee. De Android tablets die je in dit artikel terugvindt hebben we verzameld door te kijken naar onze eigen ervaringen in reviews maar ook de ervaringen die bezoekers in onze tablet database achterlaten, de prijzen van verschillende tablets en de ontwikkelingen van de markt. Mocht Android niet het besturingssysteem zijn waar jij voor wilt gaan, dan kun je terecht in onze artikelen met de beste Windows 10 tablets en de beste tablets algemeen. De meest recente overzichten van de beste tablets vind in ons beste tablets archief.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Wanneer je op zoek gaat naar een tablet dan kom je een onwaarschijnlijk groot aanbod tegen, wat de keuze natuurlijk niet makkelijker maakt, zelfs met dit overzicht. De beste tablet voor jou is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je budget, je besturingssysteem naar keuze, je specifieke wensen qua aansluitingen en natuurlijk van wat je met de tablet wilt gaan doen. Om zelf tot de beste tablet te komen en erachter te komen waar je op moet letten wanneer je een tablet gaat zoeken raden we je aan onze artikelen met waar je op moet letten bij het kopen van een tablet en vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tablet door te nemen. Ook kun je terecht in ons review-archief om per tablet de belangrijkste pluspunten en minpunten te bekijken.

Alles over Android

De ontwikkeling van Android staat nooit stil en elk jaar wordt er een compleet nieuwe versie van het besturingssysteem uitgebracht. Afgelopen jaar was dat Android 5.x Lollipop, waar inmiddels de meeste tablets op draaien. Dit jaar is dat Android 6.x Marshmallow. Android 6.x Marshmallow staat vooral in het teken van het verbeteren van de gebruikservaring, op elk toestel, zowel tablets als smartphones. Niet alleen zijn vele bugs opgelost, ook zijn er belangrijke verbeteringen doorgevoerd. De meeste verbeteringen zorgen voor een soepelere ervaring voor de gebruiker, betere prestaties van het apparaat en eenvoudigere instellingen die snel toegankelijk zijn. Lees meer over de belangrijkste vernieuwingen van Android 6.x Marshmallow en de belangrijkste Android 6.x Marshmallow features voor tablets.

Maar, Android Marshmallow staat nog niet op tablets of smartphones. Deze versie verschijnt pas dit kwartaal. Momenteel zijn de meeste tablets voorzien van Android 5.0 Lollipop. Meer over alle nieuwigheden lees in ons Android 5.0 Lollipop overzicht. Weet je niet zeker of Google’s besturingssysteem de juiste keuze voor jou is? Neem dan ons artikel met vijf redenen om voor Android te gaan door.

De beste tablets van dit moment

Weet je zeker dat Android het besturingssysteem is waar je voor wilt gaan en ben je op zoek naar de tablet die het meeste waar voor je geldt biedt? Dan kun je verder lezen in ons overzicht van de beste Android tablets van dit moment. We hebben de prijsveranderingen en voorraden gecontroleerd, de ervaringen van bezoekers erbij gepakt en onze eigen reviews doorgenomen. We kijken in het overzicht van de beste tablets naar alle soorten en maten, dus zowel stand-alone en hybride tablets als phablets (grote smartphones). In dit overzicht zie je zowel nieuwe als ‘oude’ modellen terug, maar de beste tablets zijn niet altijd de nieuwste tablets. Onderstaand overzicht bevat geen speciale volgorde.

Asus ZenPad 8.0

De Asus ZenPad 8.0 is meteen de eerste nieuwkomer in ons overzicht van de beste Android tablets. De belangrijkste reden hiervoor is dat we het zeer kunnen waarderen als fabrikanten weer eens wat anders doen. Asus doet dit met de ZenPad 8.0 omdat de achterzijde verwisselbaar is en je ook verschillende interessante covers met extra features voor dit model kunt aanschaffen. Daarbij is de prijs van 179 euro ook nog eens aantrekkelijk.

De Asus ZenPad 8.0 beschikt over een 8-inch ips lcd-display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie en draait op een Atom x3-processor van Intel. Onder de motorkap zien we verder 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is terug. Ook komt de tablet met Android 5.0 Lollipop, twee camera’s en een microUSB-poort.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus ZenPad 8.0 (Z380C) of lees onze Asus ZenPad 8.0 (Z380C) review.

Sony Xperia Z4 Tablet

Ook een nieuwkomer in ons overzicht is de Sony Xperia Z4 Tablet. Deze grote versie (en ook opvolger) van de Xperia Z3 Tablet Compact is eigenlijk gericht op zakelijke gebruikers en kan dan ook met keyboarddock en 4G mobiel internet gekocht worden. Je krijgt high-end specs en indrukwekkende prestaties maar dat komt ook voor een premium prijs. Voor iets meer dan 600 euro is de tablet, zonder dock, van jou.

De Sony Xperia Z4 Tablet is één van de fijnste tablets op de markt, en als je geen sterke voorkeur hebt voor iOS dan is dit misschien wel dé beste tablet op de markt. De enige hoge drempel (of het enige grote minpunt) is de forse prijs. Het scherm in combinatie met de pure kracht van de processor en de bijna ‘vanilla’ Android-ervaring bieden één van de allerbeste tablet-ervaringen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Sony Xperia Z4 Tablet of lees onze Sony Xperia Z4 Tablet review.

Asus Transformer Pad TF103C

Android is niet alleen goed voor het consumeren van content, ook werken is meer dan goed mogelijk met Google’s besturingssysteem. Vooral wanneer een tablet voorzien kan worden van een fysiek toetsenbord zijn de mogelijkheden eindeloos. De Asus Transformer Pad TF103C laat zien dat dit ook niet veel hoeft te kosten. Voor 249 euro krijg je namelijk een complete en goed presterende Android tablet, plus een comfortabel toetsenborddock. Ja, de oplettende lezer ziet dat de TF103C 50 euro duurder is geworden in een paar maanden en het lijkt erop dat de voorraad minimaal is.

Het meest interessante aan de Asus Transformer Pad TF103C is het totaalpakket dat je krijgt; een complete Android tablet en laptop in één, met voldoende aansluitingsmogelijkheden en een recente versie van Android. Dit alles werkt vrij soepel dankzij een Intel-processor. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, onder meer wat betreft de camera’s en accuduur, maar de prijsbewuste consument kan met dit model geen miskoop doen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Pad TF103C of lees onze Asus Transformer Pad TF103C review.

Samsung Galaxy Tab S2

Vorig seizoen stond op deze plek de Galaxy Tab S-serie van Samsung maar de Koreaanse fabrikant heeft deze modellen afgelopen zomer opgevolgd met de Galaxy Tab S2-tablets. Deze modellen zijn weer net iets slanker en lichter dan hun voorganger maar wellicht belangrijker; ze beschikken nu over de door ons geprefereerde 4:3 beeldverhouding. Maar, eerlijk is eerlijk, ondanks dat we ze al kort hebben kunnen uitproberen ontbreekt de complete review nog. Maar, kijkend naar onze positieve ervaringen met de eerste generatie Galaxy Tab S-tablets mogen deze modellen niet in het overzicht ontbreken.

Beide Galaxy Tab S2-tablets draaien op Android 5.1 Lollipop met daar overheen de Samsung TouchWiz-interface. Ook komen de tablets met een hoge resolutie amoled-display, een krachtige octacore-processor en 3GB aan werkgeheugen Aan de voorzijde zien we een vingerafdrukscanner terug en het design is bijzonder indrukwekkend. Kortom, absolute aanraders voor diegenen met voldoende budget en de wens voor een high-end tablet.

Update: Inmiddels hebben we de Galaxy Tab S2 9.7 uitgebreid getest!

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S2 9.7 of lees onze Samsung Galaxy Tab S2 9.7 review.
Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S2 8.0 of lees onze Samsung Galaxy Tab S 8.4 review.

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro

De wellicht meest opvallende en aparte tablet in ons overzicht is de Lenovo Yoga Tablet 2 Pro. Niet alleen qua uiterlijk is dit model bijzonder, ook zit er een beamer ingebouwd en krijg je een zeer fraai en groot hoge resolutie scherm. Het is dan ook een tablet voor een specifieke doelgroep maar daarbij zeker een model dat voor iedereen interessante eigenschappen heeft. Echter, voor een indrukwekkend apparaat als dit moet wel bijna 500 euro betaald worden.

De Lenovo Yoga Tablet 2 Pro is niet voor iedereen, en laat dat nu helemaal geen nadeel zijn. Het is juist de charme van Android en de bijbehorende keuzevrijheid. Als je in de markt bent voor een flink grote Android tablet met een beamer dan heb je in de Lenovo Yoga Tablet 2 Pro een serieuze optie. Zover wij weten is het nog wel de enige optie en dus is het fijn dat het een heel aardig product is. Ook voor gebruikers die vooral veel films willen kijken en niet al te veel geven om HD-projectie heeft dit apparaat natuurlijk ook de nodige charmes in huis.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Lenovo Yoga Tablet 2 Pro of lees onze Lenovo Yoga Tablet 2 Pro review.

Honor 6 Plus

Ooit was het bijna onmogelijk om een grote smartphone met indrukwekkende prestaties en specificaties voor minder dan 500 euro aan te schaffen maar gelukkig zijn er nu merken die daar verandering in brengen. Zo heeft Honor de Honor 6 Plus uitgebracht, een 5.5-inch phablet met high-end specificaties, een goed display, fraaie hardware, goede camera’s en vooral ook gewoon prima prestaties. Dit alles kost je echter minder dan 400 euro.

Voor 200 euro kan je de Honor 4X aanschaffen, en als je meer geld wilt uitgeven is deze Honor 6 Plus een erg interessante optie. Je hebt dan een telefoon die zich in veel opzichten kan meten met de topmodellen die normaal alleen in combinatie met een abonnement betaalbaar zijn voor de gemiddelde consument. Wij vinden de de Honor 6 Plus een topmodel. 400 euro is een heel stuk minder dan de 800 tot 1200 euro die je voor die andere topmodellen moet betalen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Honor 6 Plus of lees onze Honor 6 Plus review.

Overige en nieuwe tablets

Zoals elk seizoen lichten we nog een aantal phablet en tablets uit die op één of een aantal vlakken boven de concurrentie uitspringen. Zo moeten we de Samsung Galaxy Note 4 zeker nog benoemen aangezien dit de beste premium phablet met een premium prijskaartje is, en is ook de Honor 4X interessant als je een kleiner budget hebt maar goede phablet zoekt. Op het gebied van tablets is de Google Nexus 9 nog steeds een prima keuze, met name omdat het een echt ‘Google-apparaat’ is maar helaas zijn de prijzen van deze tablet de laatste tijd gestegen. Ook de Sony Xperia Z3 Tablet Compact zal nog steeds op geen enkel verlanglijstje misstaan door zijn indrukwekkende prestaties en specificaties. Voor ervaringen met alle Android tablets verwijzen we je naar onze tablet reviews.

Update: Inmiddels hebben we de Huawei Mate S uitgebreid getest. Deze phablet mag ook niet op je verlanglijstje ontbreken.

Maar, de komende weken en maanden kunnen we ook nieuwe Android tablets in Nederland verwachten. Zo komt Lenovo binnenkort met drie nieuwe modellen in de Yoga Tab 3-serie, waaronder de Yoga Tab 3 Pro die wederom over een projector beschikt. Asus heeft onlangs de high-end ZenPad S 8.0 in Nederland gelanceerd die we binnenkort gaan bekijken en Acer komt met de Predator 8, een 8-inch tablet voor de gamers onder ons.

Tablets vergelijken

Alle Android tablets die moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Reacties (0)