De beste Windows 10 tablets van dit moment (herfst 2015)

24 september 2015 + 10 minuten 0 Reacties
Urban Armor Gear Scout-Surface-Pro-3-4

Deze week is de herfst van 2015 weer aangebroken en dus kun je van ons weer een overzicht van de beste Windows 10 tablets van dit moment verwachten.

De herfst van 2015 is alweer een paar dagen oud en dus willen we je ons driemaandelijks overzicht van de beste tablets natuurlijk niet onthouden. In dit artikel vind je de beste Windows 10 tablets van dit moment, en dat is voor het eerst dat we Windows 10 terugzien in ons overzicht. De tablets, convertibles en hybriden die je in dit overzicht vindt zijn alweer even geleden uitgebracht maar kunnen allemaal voorzien worden van deze nieuwste versie van Windows.

We zetten elk seizoen de beste tablets van dit moment onder elkaar, en in dit artikel kijken we naar het Windows-besturingssysteem. De tablets, convertibles en hybriden die we hierin opnemen selecteren we aan de hand van de reviews die we de afgelopen tijd gepubliceerd hebben en de ervaringen die bezoekers hebben achtergelaten in onze tablet database. Daarnaast kijken we naar de ontwikkelingen in de markt en de prijzen van de verschillende apparaten. Mocht Windows 10 niet het besturingssysteem zijn waar jouw voorkeur naar uitgaat dan kun je terecht in onze overzichten van de beste Android tablets en de beste tablets algemeen. Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe tablet dan is de keuze zo groot dan de kans aanwezig is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ook als je voor Windows kiest is het lastig want dan komen er ook nog een hoop convertibles en hybriden om de hoek kijken. De beste tablet voor jou is daarbij afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het budget dat je tot je beschikking hebt, de wensen die je stelt qua prestaties en aansluitingen, de grootte van het scherm en natuurlijk wat je met het apparaat wilt gaan doen. Ons overzicht is dan ook niet bindend voor iedereen en daarom raden we je aan zelf ook op zoek te gaan. Neem dan hiervoor review archief eens door. Ook raden we je aan onze artikelen met waar je op moet letten bij het kopen van een tablet en vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tablet door te nemen.

Wat is Windows 10?

Windows 8 is niet meer, althans niet meer op de meeste apparaten. Nagenoeg alle tablets, hybriden en convertibles die de afgelopen drie jaar uitgebracht zijn kunnen voorzien worden van Windows 10-software en dus focussen we ons ook op deze versie van het besturingssysteem. Windows 10 heeft qua uiterlijk nog veel weg van Windows 8 maar komt met verschillende nieuwe features en verbeteringen. Zo is de desktopomgeving voorzien van een nieuw startmenu, is de digitale assistent Cortana geïntegreerd in het besturingssysteem, past het startscherm voor touch-apparaten zich automatisch aan en maakt Continuum het mogelijk om van je smartphone of tablet een volwaardige pc te maken. Alles over Windows 10 lees je in ons artikel Windows 10: alles dat je moet weten.

De beste tablets van dit moment

Het zal je misschien verrassen maar qua aanbod van compleet nieuwe Windows 10-apparaten is er de afgelopen tijd niet veel gebeurd. Het besturingssysteem is nu een aantal weken beschikbaar en fabrikanten hebben onder meer tijdens IFA 2015 verschillende nieuwe tablets, convertibles en hybriden getoond maar er is nog maar weinig daadwerkelijk verkrijgbaar. In dit overzicht vind je dan ook vooral apparaten terug die voor de lancering van Windows 10 uitgebracht zijn maar nog steeds tot de beste apparaten van dit moment behoren. De verwachting is dat we voor de feestdagen een groot aantal nieuwe tablets, convertibles en hybriden met Windows 10 zien verschijnen. In dit overzicht vind tablets, hybride laptops en convertibles die reeds in Nederland te koop zijn en waarvan ook reeds reviews en ervaringen gepubliceerd zijn. We houden in dit overzicht geen speciale volgorde aan.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Microsoft Surface Pro 3

Als je een hybride laptop/tablet zoekt waarmee je productief kunt werken, waar je veel van kunt vragen en waarmee je het maximale uit Windows 10 haalt dan kun je natuurlijk niet om de Microsoft Surface Pro 3 heen. Dit apparaat laat nog steeds zien wat er allemaal mogelijk is qua software en hardware. Je krijgt een premium apparaat met indrukwekkende specificaties en verschillende interessante accessoires.

De Microsoft Surface Pro 3 is een high-end apparaat met een 12-inch hoge resolutie display en een active digitizer stylus. Ook zijn er verschillende configuraties die bij jouw wensen kunnen aansluiten en kun je ook op deze tablet weer een aantal fraaie accessoires aansluiten, bijvoorbeeld om het geheel comfortabel als laptop te gebruiken. De Surface Pro 3 moet als segment op zich gezien worden, als laptop heeft het apparaat echt nog wel wat nadelen, maar als tablet ook. Maar als Surface is het een prachtige combinatie die grote delen van de twee werelden weet samen te voegen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface Pro 3 of lees onze Surface Pro 3 review.

HP Spectre 13 x360

Een convertible die nog niet zo lang geleden uitgebracht is en waar wij zeer van onder de indruk waren is de HP Spectre 13 x360. Deze convertible laat niet alleen zien dat een zeer goede bouwkwaliteit, high-end specificaties en een zeer goed display samen een optimale Windows-ervaring verzorgen. Natuurlijk komt dit allemaal wel tegen een fors prijskaartje.

De HP Spectre 13 x360 is voorzien van een 13.3-inch display met full hd- of quad hd-resolutie, komt met een 360 graden draaibaar scherm, is uitgerust met een krachtige Intel Core-processor die vergezeld wordt door 8GB aan werkgeheugen, en beschikt over voldoende draadloze en fysieke aansluitingsmogelijkheden. Voor dit alles moet wel minimaal zo’n 960 euro betaald worden.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de HP Spectre 13 x360 of lees onze HP Spectre 13 x360 review.

Microsoft Surface 3

Als de Surface Pro 3 wat te duur is, of je hebt al die indrukwekkende specificaties niet per se nodig dan is de Surface 3 een zeer goed alternatief. Met dit apparaat kun je prima uit de voeten als het gaat om het consumeren van content maar ook als het gaat om productief werken. Net als bij de Pro-variant kun je een keyboardcover een stylus aanschaffen waardoor je eigenlijk een complete laptop voor je hebt staan.

Voor een prijs vanaf 609 euro is de Surface 3 een prima alternatief voor diegenen die minder budget hebben en minder eisen aan de prestaties en accessoires stellen. We hebben de Surface 3 inmiddels uitgebreid getest en zijn met name enthousiast over het scherm, de zeer slanke en lichte behuizing van hoge kwaliteit en de volledige versie van Windows.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface 3 of lees onze Surface 3 review.

Acer Aspire Switch 10 E

De Acer Aspire Switch 10 E (SW3-013) is de enige nieuwe tablet hybride in ons overzicht. Binnenkort kun je de complete review van dit model verwachten maar tijdens IFA 2015 waren we al onder de indruk van dit apparaat. Voor een prijs vanaf 299 euro krijg je namelijk een fraai ogend, compleet, goed functionerend en volledig ingericht Windows 10-systeem.

De Acer Aspire Switch 10 E is een speels ogende hybride waarover echter wel goed nagedacht is. Het apparaat beschikt over een nieuw mechanisme om het toetsenbord met het display te verbinden, komt met een Intel Atom-processor en is voorzien van een 10.1-inch display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie. De Switch 10 E is voornamelijk interessant voor diegenen die ook mobiel comfortabel willen kunnen werken.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Acer Aspire Switch 10 E of lees onze Acer Aspire Switch 10 E review.

Update: HP Pavilion x2 (2015)

In november hebben we de HP Pavilion x2 (2015), een hybride met een aantrekkelijk prijskaartje, uitgebreid getest. Dit model biedt voor weinig geld een prima bouwkwaliteit, een goed scherm en een indrukwekkend toetsenbord. Ook deze hybride mag dus niet op je verlanglijstje ontbreken.

Asus Transformer Book T100 (Chi)

Asus heeft niet één maar twee interessante Windows 8 hybriden op de markt. De Taiwanese fabrikant lanceerde vorig jaar de nog steeds interessante Transformer Book T100, voorzien van een keyboarddock, Windows 10 (met gratis Office 365) en een aantrekkelijke prijs van inmiddels 249 euro. Maar, begin dit jaar is er een premium model bijgekomen in de vorm van de Transformer Book T100 Chi. Deze versie komt met een premium behuizing, een hogere resolutie en een Bluetooth-toetsenbord.

Beide hybriden komen met een 10.1-inch display, prima prestaties, een goed functionerend keyboard dock, diverse aansluitingsmogelijkheden en gewoon een compleet pakket waarmee de productieve gebruiker comfortabel aan de slag kan. De Transformer Book T100 Chi is met een prijs vanaf 390 euro iets duurder; het is maar net welke eisen je aan het apparaat stelt.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Book T100 of lees onze Asus Transformer Book T100 review.
Bekijk alle specificaties, features en prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Book T100 Chi of lees onze Asus Transformer Book T100 Chi review.

Asus VivoTab 8

Windows 8 op stand-alone tablets van klein formaat was geen groot succes en dus wachten we op de eerste stand-alone tablets met Windows 10. Die zijn er echter nog niet dus tot die tijd moeten we het doen met eerder gelanceerde modellen, waaronder de Asus VivoTab 8. Dis een prima tablet voor diegenen die iets kleins en draagbaars met Windows-software zoeken. Voor een prijs van zo’n 149 euro kunnen we de VivoTab 8 (met een gratis licentie voor Office 365) zeker een aanrader noemen.

De VivoTab 8 biedt toegang tot de volledige versie van Windows 10 en onder de motorkap zien we een Intel Atom Z3745-processor met een maximale kloksnelheid van 1.86GHz terug, vergezeld door 1GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen dat middels een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Ook komt de tablet met een microUSB-poort waarmee een computer of accessoire gekoppeld kan worden, en waarmee de tablet kan worden opgeladen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus VivoTab 8. Twee alternatieven voor de VivoTab 8 zijn de Acer Iconia Tab 8W en de Lenovo Miix 3-830.

Overige en nieuwe tablets

We kunnen in dit overzicht niet alle tablets, hybriden en convertibles waar we tevreden over waren uitlichten maar sommige modellen verdienen toch nog wat extra aandacht. Zo is de Toshiba Satellite Click Mini een interessant apparaat voor diegenen die een volledig uitgerust maar zeer compact Windows 10-systeem willen. Als je op zoek bent naar een high-end hybride met een strak design en krachtige prestaties dan is de fraaie HP Spectre 13 x2 het overwegen waard. Ook de Dell Latitude 13 7350 is voor de veeleisende gebruiker die een groot scherm met hoge resolutie zoekt interessant.

Zoals aangegeven verwachten we de komende weken verschillende nieuwe apparaten op de markt die ons overzicht mogelijk wat gaan vernieuwen. Zo heeft Toshiba verschillende interessante Satellite Radius-convertibles aangekondigd en komt het bedrijf met de Satellite Click 10. Lenovo heeft met de IdeaPad Miix 700 een indrukwekkende Surface-concurrent aangekondigd en Asus brengt binnenkort de Transformer Book Flip TP200 naar Nederland. Lenovo heeft begin september onder meer de ThinkPad Yoga 260 en 460 aangekondigd.

Tablets vergelijken

Alle Windows 10 tablets die moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Reacties (0)