Microsoft Edge kan gebruikers niet bekoren

08 oktober 2015 1 Minuut 5 Reacties
Microsoft Edge

Microsoft's nieuwe browser Edge, de opvolger van Internet Explorer, wordt amper gebruikt door Windows 10 gebruikers. Chrome blijft leider.

Microsoft’s nieuwe browser Edge, de opvolger van Internet Explorer, wordt amper gebruikt door Windows 10 gebruikers. Dat blijkt uit statistieken van verschillende websites.

Windows 10 groot succes, Edge minder

Met de lancering van Windows 10 kwam ook Edge, de nieuwe browser van het bedrijf. Het programma heeft heel wat nieuwe functies, zoals de mogelijkheid om makkelijk notities te maken bij webpagina’s. De grootste verandering die de browser moet brengen is de ondersteuning van zowat alle moderne webstandaarden en -protocollen, iets waar Internet Explorer berucht slecht in was.

Uit statistieken van verschillende websites blijkt nu dat Edge nog helemaal niet veel gebruikt wordt. De meest gebruikte browser op Windows 10 is Google’s Chrome, met een marktaandeel van iets meer dan 70 procent. Tweede in de rij is Firefox, met een percentage van ongeveer 15%. Microsoft Edge haalt slechts 12%, terwijl het toch de standaardbrowser is voor Windows 10.

Het is opmerkelijk dat Edge niet aanslaat bij het publiek, aangezien Microsoft sterk inzet op de browser. Ook bij de upgrade van Windows 7 of 8 naar de nieuwste versie wordt Edge automatisch weer de standaardbrowser van het besturingssysteem. Een mogelijke verklaring is dat veel gebruikers Edge verwarren met Internet Explorer, door de sterke gelijkenissen in het icoontje van de twee programma’s.

Volgens analisten is Microsoft vooral geïnteresseerd in welke browser zijn gebruikers hanteren om zijn eigen zoekdienst te promoten, Bing. Die moet al jaren onderdoen voor Google en zolang Google’s Chrome zo’n sterk marktaandeel behoudt zal dat niet snel veranderen.

 

Reacties (5)