‘Nexus 6P lijkt verdacht veel op de ZTE Athena’

04 oktober 2015 1 Minuut 0 Reacties
Nexus 6P ZTE Athena Grand S

Fabrikant ZTE beschuldigt Huawei en Google ervan het design van de Nexus 6P bij hun te hebben gejat, het zou teveel gelijkenis vertonen met te ZTE Athena.

Onlangs werd de Nexus 6P aangekondigd door Google, een smartphone ontwikkeld door Huawei met een pure versie van Android. Fabrikant ZTE beschuldigt de fabrikant ervan het ontwerp te hebben gejat.

Waar is Huawei de mosterd gaan halen voor de Nexus 6P?

De Nexus 6P werd eind vorige maand aangekondigd door Google, in samenwerking met Huawei. Het apparaat heeft een 5.7-inch amoled-scherm en draait op het nieuwe Android 6.0 Marshmallow. De Nexus 6P is voorzien van een elegante unibody behuizing, gemaakt van geanodiseerd aluminium. Het scherm heeft een formaat van 5,7-inch, een resolutie van 2560 x 1440 pixels (met een pixeldichtheid van 518ppi) en maakt gebruik van de amoled-displaytechniek.

Het ontwerp van het toestel lijkt volgens de Chinese fabrikant ZTE iets te veel op een van hun eigen ontwerpen. Op Weibo, de Chinese tegenhanger van Twitter, heeft de fabrikant zijn ongenoegen verklaard. De Nexus 6P zou te hard lijken op de ZTE Athena, ZTE overweegt gerechtelijke stappen. Al staat China er nu niet om bekend om veel belang te hechten aan auteursrechten en de bescherming van intellectuele eigendommen.

De twee smartphones vertonen wel wat gelijkenissen, zoals de aluminium achterkant en een zwarte bumper rond de camera. Echter vertonen zowat alle smartphones heel wat gelijkenissen met elkaar en is het moeilijk om een volledig uniek design te creëren. Het is voorlopig dus nog onduidelijk of dit verhaal nog een staartje krijgt.

Reacties (0)