ASUS Transformer Pad 300

Transformer-Pad-300

De ASUS Transformer Pad 300 is beschikbaar in een 32GB Wifi-only en Wifi+3G versie, met of zonder keyboard dock. De tablet beschikt onder meer over het Android 4.2 besturingssysteem, Wifi, een Tegra 3 quad-core processor, 2 camera’s, een SD card slot, een HDMI aansluiting, een USB poort en Full HD video weergave.

Gebruikerswaardering
9
Onze waardering
7.0
Delen:
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews en nieuws
  • Bezoekersreviews
  • Prijzen
  • Tablet met abonnement

ASUS heeft voor 2012 een aantal leuke nieuwe tablets gepland staan. Zo komt de fabrikant met een Padfone (combinatie van smartphone en tablet), een high-end Transformer Pad Infinity 700 en de Transformer Pad 300.

In 2012 zullen we de bekende Eee Pad woorden van ASUS niet meer terugzien. ASUS heeft namelijk gekozen om de nieuwe series de Transformer Pad naam mee te geven. Zo ook de Transformer Pad 300.

Transformer Pad 300 – design

De Transformer Pad 300 is de daadwerkelijke opvolger van de eerste generatie Transformer tablets. Toch zien je er qua uiterlijk en innerlijk weinig meer van terug. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de Transformer Pad 300 eigenlijk een Eee Pad Transformer Prime is maar dan voor een lagere prijs.

Transformer Pad 300 – specs 

De tablet beschikt net als alle modellen in de Transformer series over een optioneel keyboard dock maar daarnaast ook over interessante specificaties. Zo beschikt de tablet over een 10.1 IPS inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een Tegra 3 quad-core processor, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde, 8GB aan levenslange online opslagruimte bij ASUS, HDMI, Wifi, Bluetooth 3.0 en optioneel 3G.

ASUS Transformer pad 300 design   ASUS Transformer Pad 300

Transformer Pad 300 vs. Transformer Prime

De verschillen tussen de Transformer Prime en de Transformer Pad 300 zijn het display (geen Super IPS + op de Pad 300), de kleurenvariaties (rood/wit/blauw) van de Transformer Pad 300, de 1.2GHz processor in plaats van de 1.3GHz processor en het iets zwaardere en dikkere design. 

Het keyboard dock ziet eruit als het keyboard dock van de Transformer Prime en beschikt ook over een USB 2.0 poort en een microSD card reader. Zonder dock moet de tablet 10 uur meegaan en met dock wordt dit uitgebreid naar 15 uur.

Transformer Pad 300 – software 

Qua software krijg je de beschikking over Android 4.0 Ice Cream Sandwich met een aantal kleine aanpassingen aan de Android interface en een aantal door ASUS vooraf geïnstalleerde applicaties.

Transformer Pad 300 – Updates

De Transformer Pad 300 heeft inmiddels (24-08-2012) een update naar Android 4.1 Jelly Bean gekregen.
De Transformer Pad 300 heeft inmiddels (08-03-2013) een update naar Android 4.2 Jelly Bean gekregen.

Transformer Pad 300 – varianten

De Transformer Pad 300 is inmiddels in Nederland verschenen in een 32GB Wifi en een 32GB Wifi + 3G variant. Daarbij heb je dus de keuze uit drie verschillende kleuren en de keuze uit een losse tablet of tablet met keyboard dock.

Algemeen

Merk Asus
Model Transformer Pad 300
Hybride of convertible Nee
Kleuren Rood - Wit - Blauw
Besturingssysteem Android Jelly Bean (4.2)
Gewicht 635 gram
Afmetingen 263 × 180.8 × 9.9mm

Prijs en Beschikbaarheid

Beschikbaarheid Nu beschikbaar
Lancering in Nederland Niet bekend
Laagste prijs € 489,00 - bekijk
Prijs met abonnement Variabel - bekijk

Display

Schermdiagonaal 10.1 inch
Techniek IPS LCD
Resolutie 1280 x 800

Snelheid en geheugen

Processor Quad-core Nvidia Tegra 3
Kloksnelheid 1.2GHz
Werkgeheugen 1GB
Opslaggeheugen 16GB - 32GB
Geheugenkaart lezer Ja

Connectiviteit

Wifi Ja
3G Nee
4G Nee
Bluetooth Ja - 3.0
NFC Nee
GSM Nee
GPS Ja
USB Nee
HDMI Ja

Camera's

Voorzijde 1.2 Megapixel
Achterzijde 8.0 Megapixel

Batterij

Batterij 22 Wh Lithium Polymer
Gebruiksduur Niet bekend

Overig

Active digitizer Nee
Stylus meegeleverd Nee

Reviews van de ASUS Transformer Pad 300

Pieter Bovelander
Mijn waardering:
9
1 mei, 2012

Pluspunten
Ik ben van aug 2011 tot 1 mei 2012 eigenaar geweest van een Asus Transformer , de eerste generatie. De koper van deze tablet had de flexibileit om te wachten met afname totdat de Pad 300 ( die om voor mij onduidelijke redenen Lite wordt genoemd ) aan mij zou worden uitgeleverd.

Mijn referentiekader ten opzichte van de hierna te noemen pluspunten is dus genoemde Transformer , 1e generatie met dock.

De pluspunten van deze Pad 300 zijn: een verbeterde vormgeving, mooie afgeronde hoeken, dunner dan de Transformer TF101Transformer.

De aanslag van de toetsen op het dock, voelt veel "smoother" aan.

De aansluiting dock en tablet is zeer solide, klikt meteen goed in. Bij de eerste generatie heb ik wel eens diverse malen moeten inklikken, en soms zat het tablet niet recht in de aansluiting.

Maar dit voelt meteen strak aan.

De Android 4.0 versie "af fabriek" zoals ze in automotive land zeggen, is zeer snel

en niet meer te vergelijken met de upgrades naar ICS van mijn vorige Transformer.

Kortom deze Pad 300 is in mijn visie een vervolmaking van de eerste generatie
Minpunten
Heb goed moeten nadenken over min punten, hetgeen toch wel weer veel zegt over deze tablet.

Kan dan ook geen steekhoudende min punten bedenken.
Conclusie
Een strak en mooi vormgegeven tablet met een solide aansluitend dock.
In deze koningblauwe kleur vind ik hem beter ogen dan de goudbruine kleur van de eerste generatie.
Kortom deze Asus tab 300 heeft een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding.
Toon meer
tristan
Mijn waardering:
10
2 mei, 2012

Pluspunten
hij doet het prima met ics erop (heb hem vandaag gehaald bij dixons)
Minpunten
het micro sd kaartje schiet eruit als je je hand er niet voordoet
Conclusie
dit is mijn 1e tablet en ik ben er helemaal weg van.
asus heeft goed werk geleverd
Toon meer
Hans
Mijn waardering:
8
19 mei, 2013

Pluspunten
Redelijk snel. Alles werkt goed, ook de niet geroote versie. Apparaat voelt stevig aan.
Minpunten
Aansluiten via de HDMI poort op een beamer geeft geen fraai beeld. Zwak qua intensiteit en roze. Dit ligt aan het scherm van deze tablet. Jammer want een tablet aansluiten op een beamer is erg handig. Je hebt immers geen "zware" laptop nodig!!
Conclusie
Dit apparaat is z'n geld waard.
Toon meer

Schrijf een review

Persoonlijke gegevens




Waardering
Geef een cijfer voor deze tablet (*)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Pluspunten
Schrijf in het kort op wat je de pluspunten vindt van deze tablet (*)
Minpunten
Schrijf in het kort op wat je de minpunten vindt van deze tablet (*)
Conclusie
Schrijf een korte conclusie over je gebruikservaring met deze tablet (*)


Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd

LET OP: Je review zal eerst beoordeeld worden door de redactie. Bij goedkeuring van de redactie zal je review geplaatst worden.

Laat het me via e-mail weten als er op mijn reactie gereageerd wordt.
Je kunt je ook inschrijven zonder te reageren.

  • Pad 300 16GB
  • Pad 300 32GB
  • Pad 300 32GB 3G
  • Pad 300 32GB 3G + dock
bol.com

€ 489,00

3 werkdagen

Bekijk

    Reacties

  1. jasper
    28 maart, 2012 om 20:10

    geen 32g met dock of lees ik dat nou verkeerd
    (er staat nog een foutje in de tekst: De Transformer Pad 300 zal in het tweede kwartaal van 2012 in Nederland)

    • Martijn
      28 maart, 2012 om 23:18

      Ja, dat is wat ik tot nu toe weet. Hoe het zit qua met dock en zonder dock is nog niet helemaal duidelijk. Ik denk dat het met dock zal zijn.
      Dank voor je opmerking. Ik pas het aan.

  2. Rob
    28 april, 2012 om 13:51

    Waarom geen usb aansluiting op de asus ?

    • Martijn
      28 april, 2012 om 15:07

      Tja, dat is een keuze van ASUS, maar was ook al zo bij de andere Transformer tablets. In het dock zit de USB poort.

  3. tristan
    01 mei, 2012 om 16:35

    heb hem bestelt bij dixons morgen afhalen of bezorging geen idee eigenlijk
    XD
    ik heb de blauwe versie bestelt.
    ik ga zeker een review schrijven

    gr tristan

    • Martijn Chel
      01 mei, 2012 om 19:05

      Ik ben zeer benieuwd naar je ervaringen! Laat het weten.. :)

  4. Harjo
    18 mei, 2012 om 21:22

    Heeft u enig idee wanneer de versie met 3 G in de Nederlandse winkels verschijnt?

    • Martijn Chel
      18 mei, 2012 om 21:34

      Nee, helaas nog geen idee. Ik hou het in de gaten en plaats het meteen zodra ze beschikbaar zijn.

  5. Alex
    02 juni, 2012 om 18:30

    Ik zit. Te wachten op de windows 8 versie op deze asus

  6. Roelof
    08 september, 2012 om 11:15

    Helaas nog steeds geen update beschikbaar naar Jelly Bean voor de 3G variant. Benieuwd wanneer deze er is. Iemand enig idee?

  7. Stefan
    09 oktober, 2012 om 16:21

    Wat ik mij afvraag misschien dat 1 van jullie dat weet. Maar kan dit een laptop vervangen, of moet ik die er bij naast blijven gebruiken als ik een keer word, of exel nodig ben of iets in die trend.

    • Martijn Chel
      09 oktober, 2012 om 16:26

      Je kunt hem als volledige laptop gebruiken, maar hou er rekening mee dat Android geen Windows is en dus ook niet alle Windows programma’s erop gebruikt kunnen worden. Er zij voldoende apps te vinden in de Google Play Store waar je veel mee kunt doen, maar het heeft zijn beperkingen. Word en Excel bestanden zijn zeer eenvoudig te gebruiken op een tablet, daar zijn een hoop apps voor en je kunt de cloud gebruiken. Het is vooral verstandig om goed te weten wat Android inhoudt en wat de beperkingen zijn, dus wellicht even bij iemand wat ervaring opdoen.

  8. kees
    30 oktober, 2012 om 7:49

    als je nu een 300 koopt, zit er dan al standaart jelly bean op? of moet je dat zelf instaleren?

    • Martijn Chel
      30 oktober, 2012 om 9:59

      Dat moet je naar mijn weten zelf installeren. De update wordt als het goed is gelijk aangeboden.

      • Robin
        01 november, 2012 om 11:13

        Mijn vrouw heeft gisteren deze gekocht en na enige tijd kwam er automatisch de melding dat er een update was waarna je de mogelijkheid krijgt om over WIFI naar ICS 4.1.1. te updaten. Werkt prima.

  9. Anja
    08 november, 2012 om 20:22

    Kun je hier een muis bij gebruiken?

    • Sam Rijver
      08 november, 2012 om 20:45
  10. Jim Swarte
    13 april, 2013 om 19:42

    Ik wil graag weten hoeveel zo’n toetsenbord/dock kost, kan iemand mij dat vertellen? Het liefst ook eventjes erbij zetten waar je het dan kan kopen.
    Bedankt!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd

Laat het me via e-mail weten als er op mijn reactie gereageerd wordt.
Je kunt je ook inschrijven zonder te reageren.