Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Frankrijk komt wellicht met heffing op alle niet-Windows tablet PC’s

Geschreven door
Geplaatst op30 december 2010, 22:13 CategorieAndroid

In Frankrijk is een klein relletje uitgebroken over een wetsvoorstel om een thuiskopieheffing in te voeren voor tablet PC’s. Het probleem is niet zozeer dat die heffing wordt ingevoerd, maar wel dat Windows tablets er totaal geen last van zullen hebben. Tablets met een Android of iOS besturingssysteem komen er niet onderuit en moeten door de heffing in de prijs omhoog, mits het voorstel aangenomen wordt.

Archos, een grote fabrikant van onder andere tablets, is helemaal niet blij met het voorstel. De heffing kosten voor een tablet van 64GB zijn namelijk 12 euro en met de snel groeiende interne geheugens zullen deze kosten flink oplopen.

Alleen fabrikanten met Windows tablets hoeven zich geen zorgen te maken. Windows is namelijk niet speciaal voor tablet PC’s ontwikkeld maar voor desktop PC’s en laptops. Dit is dus het grote struikelblok voor Archos aangezien het merk zelfs met Android tablets bezig is.Volgens Archos mag er tegenwoordig geen onderscheid meer gemaakt worden tussen een computer of een tablet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.