Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel verschijnt in 35 Tablet PC’s in 2011

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2010, 21:28 CategorieAndroid

Intel gaat een grote slag slaan in de tablet PC markt als we Chief Executive Paul Otellini moeten geloven. Gisteren, tijdens de Barclay Capital’s Global Technology Conference, liet hij weten dat Intel Atom processoren en chipsets in 35 verschillende tablet PC’s zal hebben in 2011.

Deze 35 apparaten bestaan uit Windows tablets van Toshiba, Lenovo, Dell, Fujitsu, Asus, Motion Computing, Cosmos, en ExoPC. De Android tablets met een Intel chip komen van Cisco, Asus, Dell, Open Peak, AT7T, Lenovo, en Avaya. En, de MeeGo tablets komen van Acer, WeTab, Indamixx en Gemtek. De tablets met een Intel chip zullen in de eerste helft van 2011 op de markt komen volgens Otellini. De lichtgewicht tablets bevatten de energie-efficiënte Moorestown processor, terwijl de high-end “Oak Trail” Atom processor in de Windows tablets gebruikt wordt.

Het nieuws van Otellini valt samen met Intel’s recente beslissing om een aparte business unit op te starten speciaal voor de ontwikkeling van chips voor netbooks en tablet PC’s. Intel wil met deze stap de concurrentie voor blijven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.