Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer lanceert Sandy Bridge Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2011, 20:13 CategorieAndroid

In de eerste helft van dit jaar komt Acer met twee of drie nieuwe tablet PC’s. De tablet hebben Android als besturingssysteem en maken gebruik van de Sandy Bridge Intel processors. Eerder heeft Acre tijdens de CES al de ICONIA Tab A500 (afgebeeld) gelanceerd, welke ook draait op Android maar gebruik maakt van een Nvidia Tegra 2 processor.

Het is apart dat Android systemen uitgerust worden met een Intel processor. Normaal gesproken zie je Android tablets met ARM processoren als de Tegra 2 of Qualcomm Snapdragon. Intel chips worden over het algemeen gebruikt voor Windows tablets.

Eén van de tablet zal in ieder geval een 7 inch scherm hebben, een ander een 10 inch scherm. De Sandy Bridge processor is een zeer snelle processor en deze zou Android tablets zelfs sneller kunnen maken dan laptops met Windows. Of de dure Sandy Bridge processor de tablets uit de markt zal prijzen blijft afwachten. Acer wil zich in ieder geval volledig focussen op de tablet markt, waarvan ze denkt dat deze de laptop markt compleet zal doen verdwijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.