Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Eee Slate EP121 hands-on review

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2011, 21:20 CategorieHardware

De Eee Slate EP121 is volgens Asus de snelste tablet ter wereld, met een Intel Core i5 processor. Ook wordt het een van de duurste tablets voor de komende tijd, want de tablet zal later deze maand voor 999,00 dollar in de winkel liggen. Slashgear heeft een aantal minuten met de 12.1 inch Eee Slate EP121 kunnen werken om te zien of het echt is wat Asus belooft.

Asus Eee Slate EP121 tablet review

In vergelijking met de keyboard-vrije Eee Pad Transformer is de EP121 een stuk dikker. De reden hiervoor is dat de tablet meer actieve koeling nodig heeft – drie hoeken hebben gleuven voor ventilatoren en speakers – aangezien de Core i5 processor heter wordt dan Nvidia’s Tegra 2 op de nieuwe Eee Pad serie. Toch is de tablet verrassend licht, alhoewel de breedte van het apparaat het na enige tijd moeilijk maakt het in één hand te houden en met de andere hand te werken. Je kunt de tablet beter in de holte van je elleboog leggen of de bijgeleverde casing gebruiken die een stand is wanneer je hem openslaat.

In de tablet vinden we Wifi b/g/n, Bluetooth en een 64GB SSD, naast HDMI en USB poorten, maar je krijgt ook een dual-mode touchscreen. Dit touchscreen kan op zowel vinger input als stylus (Wacom digitizer) input reageren. Het is een stuk beter dan de capacitieve stylus pennen, en hoewel Steve Jobs zegt dat elke tablet met een pen gefaald heeft is de Wacom ervaring absoluut beter voor tekenen, handschrift herkenning en een exactere bediening. Ook wordt druk herkenning ondersteunt wat handig is voor de vooraf geïnstalleerde ArtTage app, maar het werkt ook bij de wat serieuzere design software.

In het geval dat schrijven met de hand niks voor jou is dan heeft Asus ook nog een Bluetooth keyboard. Het keyboard is compact, maar wanneer je de EP121 in zijn case, het keyboard en mogelijk een draadloze muis moet meebrengen naar een afspraak is het wellicht handiger toch voor een laptop te kiezen. De levensduur van de batterij is ongeveer 8 uur, maar wanneer volop gebruik wordt gemaakt van de Core i5 dan is 4 tot 5 uur wat realistischer.

Windows 7 blijft op de tablet toch maar gedeelte vinger vriendelijk en Asus heeft hier zelf geen aanpassingen aan gedaan om dit te verbeteren. Het prijskaartje van 999,00 dollar zal het grootste probleem worden van de Eee Slate EP121 en Asus moet wat meer moeite doen dan zeggen dat het de snelste tablet op de markt is om het prijskaartje te verantwoorden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.