Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

CES 2011: ASUS lanceert vier tablets, waaronder Eee Slate EP121 met Windows 7

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2011, 22:55 CategorieAndroid

Asus heeft op de CES vier nieuwe tablets gelanceerd, waarvan er twee een fysiek toetsenbord hebben. Drie van de vier tablets draaien op het Android besturingssysteem, de Eee Slate EP121 draait op Windows 7.

Bij de Android tablets heeft Asus zelf een user interface ontwikkeld voor een optimale werking. De Eee Pad Slider en de Eee Pad Transformer hebben een 10.1 inch capacitief touchscreen, een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en een fysiek toetsenbord. Ook hebben beide modellen de Tegra 2 chipset van Nvidia. Op de voorzijde is een 1.2 megapixel camera te vinden, op de achterzijde een 5 megapixel camera. De verschillen zitten hem in het feit dat de Slider 3G mogelijkheden heeft en de Transformer een mini HDMI poort heeft.

De tablet zonder fysiek toetsenbord is de Eee Pad MeMO. Veel weten we hier nog niet over, maar het is een kleinere tablet PC met een scherm van 7.1 inch. Ook bevat de tablet een mini HDMI poort voor weergave van materiaal op een TV.

De Android tablets zullen in Nederland waarschijnlijk in de zomer te koop zijn. De prijs voor de MeMO ligt op 500,00 Amerikaanse dollars, de Slider kost 700,00 dollar en de Transformer (zonder docking station) 500,00 dollar. Of deze prijzen direct overgenomen worden in euro’s is nog niet bekend, maar het zal niet veel verschillen.

De Windows 7 tablet, de Eee Slate EP121 komt niet naar Nederland helaas. Deze tablet bevat de Intel Core i5 processor en heeft 2GB of 4G DDR3 geheugen. Ook deze Windows 7 tablet heeft een capacitief touchscreen met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. De afmeting van het scherm is 12.1 inch.  Qua verbindingen vinden we Bluetooth, Wifi, USB 2.0 en mini HDMI terug. Er is maar één camera, van 2 megapixel.

 • Delen:

Reacties

 1. Johan
  08 januari, 2011 om 17:12

  Weet iemand waarom de EP121 niet naar Nederland zou komen?
  En waar komt deze info vandaan?

 2. Wout
  16 februari, 2011 om 16:53

  ik zou hem graag hebben maar ik vind hem nergens te koop.
  ik wil hem graag in azerty en oplaadbaar in europa

  lievst in belgië , of ze moeten wereldwijd leveren.

  bedankt

  PS: AUB help mij!

 3. Wout
  21 februari, 2011 om 17:16

  Ik heb een plaats gevonden,
  http://www.gadgetshoek.nl
  Dus hij is ook verkrijgbaar in Nederland.
  Op deze site staat de 32GB versie maar ze leveren ook de 64GB versie.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.