Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Drie keer zoveel tablets over de toonbank in 2011’

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2011, 21:49 CategorieHardware

Onderzoeksbureau IDC heeft voorspeld dat de verkopen van tablets in 2011 zullen verdrievoudigen in vergelijking met het aantal verkopen in 2010. Voor 2012 en 2013 verwacht IDC een groei die nog explosiever is.

Om in getallen te praten: Volgens IDC werden er in 2010 ongeveer 15 miljoen tablets daadwerkelijk verkocht. Voor 2012 zouden dit er een ruimte 70 miljoen zijn. Voor 2013 worden er zelfs 155 miljoen individuele verkopen verwacht. De grote aanjager van dit alles is natuurlijk de iPad geweest, met een marktaandeel van 90 procent in 2010. Maar, in 2011 moeten andere merken bewijzen dat er meer is dan de iPad en zullen er verkopen flink stijgen.

De grote doorbraak van de tablet zorgt voor problemen bij leveranciers van componenten. Velen hebben al aangegeven onder flinke druk te staan van de vraag van tablet fabrikanten. Het is dan ook maar de vraag of alle tablets op tijd gelanceerd worden dit jaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.