Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste details HP/Palm webOS besturingssysteem zien er goed uit

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2011, 12:57 CategorieBesturingssystemen

Eerder kregen we al de complete lijst met specs van de nieuwe Topaz tablet van HP toegeschoven, maar we waren eigenlijk ook wel benieuwd naar het nieuwe webOS besturingssysteem van HP/Palm. Gelukkig zijn daarvan ook wat details en afbeeldingen uitgelekt. Hieronder wat zaken uit het document wat PreCentral in handen heeft gekregen uitgelicht en we moeten zeggen dat het er goed uitziet.

Nieuwe vinger bewegingen voor extra mogelijkheden

HP heeft voor webOS een aantal nieuwe zogenaamde gestures verzonnen om optimaal gebruik te maken van het besturingssysteem. Hieronder een lijstje;

  • Double Tap
  • Tap & drag
  • Tap & hold
  • 2 finger tap
  • 2 finger tap + drag

We weten nog niet wat de exacte functie van elke gesture is, maar daar komen we op 9 februari wel achter.

webOS virtueel toetsenbord

Voor het nieuwe webOS heeft HP ook een nieuwe layout voor het virtuele toetsenbord bedacht. Zeer vooruitstrevend is het niet, maar wellicht is het een stuk gebruiksvriendelijker en biedt het een aantal leuke extra functies.

Panel interface

Op je PC kun je Outlook al instellen met het gebruik van panels die naast elkaar verschijnen. Tablets hebben de smaak hiervan nu ook te pakken aangezien de Eden interface van de Adam tablet en Android 3.0 er ook gebruik van maken. webOS mocht blijkbaar niet achterblijven en gaat de panels ook doorvoeren. Hieronder een afbeelding van de panel structuur. Links de mail lijsten en rechts de content.

Pop-up box

Pop-ups zijn ook niks nieuws voor mobiele besturingssystemen, maar ook hier weet HP weer een leuke en handige functie aan toe te voegen. Zo zijn pop-up in het nieuwe webOS verplaatsbaar door ze te verslepen met het kleine vierkantje rechts bovenin.

Tabbladen en pagina’s

Op je PC of Mac kun je in de browser kiezen voor een los venster of een nieuw tabblad. HP heeft gedacht dat dit ook op tablets handig is en biedt in webOS nu ook deze mogelijkheid.

Kortom, het nieuwe webOS besturingssysteem ziet er absoluut aardig uit en biedt handige functies. Of het ook allemaal zo vlekkeloos werkt moeten we nog even afwachten. De verwachtingen zijn nu in ieder geval hoog.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.