Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meer details bekend van HP Topaz en Opal webOS tablets, HP reageert uitdagend

Geschreven door
Geplaatst op19 januari 2011, 18:53 CategorieHardware

Toen vanmiddag de eerste uitgelekte afbeeldingen van de – waarschijnlijk – nieuwe webOS tablets van HP naar buiten kwamen, dachten we de fabrikant een stapje voor te zijn op hun officiële presentatie die gepland staat op 9 februari. Maar, HP is natuurlijk niet geheel dom en slaat gewoon terug met een teasende uitnodiging richting Engadget, de website die de afbeeldingen als eerste naar buiten bracht – zie afbeelding hierboven.

HP doet vermoeden dat er nog heel wat meer gepland staat op 9 februari. De fabrikant wil ons duidelijk laten weten dat er nog meer spannends komt of dat we qua afbeeldingen helemaal mis zitten. We wachten gespannen het begin van volgende maand af.

Features en details HP/Palm webOS tablets

Nadat we vanmiddag via de anonieme bronnen van Engadget te horen en te zien kregen wat de eerste tablets van HP gaan zijn komen deze bronnen nu weer tevoorschijn, maar nu met wat meer details over de tablets. De anonieme bron wist onder meer iets te vertellen over de afmetingen van de tablets. De 7 inch Opal tablet zou een afmeting hebben van ongeveer 180 x 144 x 13mm, wat hem ongeveer zo groot maakt als de Galaxy Tab. Het capacitieve touchscreen display bevat een LCD scherm met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels. De 9 inch Topaz tablet zou een afmeting hebben van 241 x 190 x 13mm, wat hem ongeveer zo groot maakt als de iPad. Helaas kon de bron niet vertellen wat de resolutie van deze tablet gaat zijn, maar het is wellicht dezelfde resolutie als die van de Opal.

Wat de opslag betreft laat de bron weten dat je niet belemmerd wordt door de opslagcapaciteit van het apparaat zelf. HP en Palm zouden het namelijk mogelijk maken om voor elke gebruiker ‘tientallen gigabytes’ te gebruiken via een cloud opslag service.

GfK onderzoekt laat mogelijk extra features HP tablets zien

Extra informatie over de Topaz en Opal webOS tablets valt wellicht te halen uit een onderzoek dat GfK gehouden heeft in Noord-Amerika. Het onderzoek noemt geen HP of Palm, of zelfs webOS, maar wel de woorden ‘Synergy’ en ‘Touchstone’, welke al eerder aan deze fabrikanten en hun OS gekoppeld werden. Het onderzoek vroeg mensen of ze geïnteresseerd zouden zijn het gebruik van programmeerbare draadloze oplaadsystemen die hun tablet in een digitale fotolijst of een alarm klok kan veranderen. Dit zijn features die wij al in webOS 2.0 (demo versie) voorbij hebben zien komen.

Er is nog een extra feature die de moeite waard is om te vermelden: Tap-to-Share. Door twee tablets samen te ‘tappen’ (aan elkaar te leggen) zouden gebruikers gemakkelijk content als web pagina’s of documenten over moeten kunnen zetten van het ene apparaat naar het andere. Verder lijkt het cloud opslagsysteem van HP een welkome feature aangezien sommige applicaties ook vanuit deze cloud ruimte opgestart zouden kunnen worden. Als je dus even onderweg bent kun je nagenoeg alles doen.

Andere features die aangehaald worden zijn features die we al in webOS 2.0 gezien hebben; Flash ondersteuning en multitasking.

Nogmaals, we wachten 9 februari gespannen af!

  • Delen:

Reacties

  1. Richard
    20 januari, 2011 om 9:21

    Gebruikte een Palm Pre en nu een Palm Pre2 die beide draaien op webOS van Palm. Nu het ook zal draaien op tablets, netbooks en wellicht op meer mobiele apparaten van HP is alleen maar mooi. Het is tot op heden het enige real multi-tasking OS voor mobiele apparaten.

    – een webOS gebruiker –

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.