Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ramos W15 Android tablet met Rockchip RK2918 Cortex-A8 SoC

Geschreven door
Geplaatst op2 januari 2011, 16:04 CategorieAndroid

Ramos is een nieuwkomer op de tablet markt en de fabrikant wil voor de CES 2011 dan ook goed uitpakken. Nieuwe tablets zullen volgende week in overvloed zijn, maar de Ramos W15 heeft iets wat hem kan differentiëren van de rest. De tablet heeft een 8 inch, 16:9 touchscreen, maar wat de W15 uniek maakt is de nieuwe RK2918 ARM Cortex-A8 SoC (een instapmodel processor). Volgens recente tests geeft deze low-budget processor toch grote prestaties voor een lage prijs.

De verwachtingen van Rockchip zelf zijn zelfs dat tablets met de RK29xx processor voor ongeveer 149,00 dollar verkocht kunnen worden. En dan heb je ook nog gewoon de mogelijkheid voor 1080p HD encoding/decoding bijvoorbeeld. De Rockchip processoren worden al langer gebruikt voor goedkopere tablets, media spelers en smartphones en het lijkt erop dat met de RK29xx series de prestaties eindelijk de betaalbaarheid zullen matchen.

De W15 is een van de drie nieuwe Ramos tablets die we volgende week te zien gaan krijgen. De andere twee tablets draaien nog op oudere processoren dus hier hoeven we niet veel van te verwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.