Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video: Intel bracht in 2001 al een IPAD tablet uit

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2011, 21:33 CategorieHardware

Er is hier geen strijd gaan tussen Apple en Intel over wie de iPad merknaam nu bezit, maar we blikken hier terug op 2001 toen Intel haar eigen Intel PAD, in eerste instantie bekend als de IPAD, lanceerde. Deze tablet was een op ARM gebaseerd draagbaar apparaat, te gebruiken voor browsen en het afspelen van media.

Het product werd als een prototype getoond tijdens de CES 2001 en werd gezien als een veelbelovende Web Tablet. Helaas haalde de Intel PAD nooit de schappen. Intel besloot de stekker uit het hele project te trekken toen de producten al in grote hoeveelheden geproduceerd en verpakt waren. Er stond zelfs al een advertentie voor in de New York Times!

Je zult je afvragen wat de reden hiervoor was. Nou, druk van Intel’s OEM klanten en het hoge prijskaartje van meer dan 500,00 dollar. Intel was haar tijd dus al ver vooruit en heeft helaas destijds de verkeerde beslissing genomen. Maar ja.. dat weten we nu.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.