Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple dient patent in voor iPad stylus en standaard

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2011, 21:03 CategorieAccessoires

Apple heeft vandaag een patent ingediend voor een stylus speciaal ontwikkeld voor touchscreen gebruik. Betekend dit dat Steve Jobs zijn befaamde “If you see a stylus, they blew it” opmerking terugneemt? Niet perse, want Jobs’ punt was dat gebruikers geen stylus nodig moeten hebben, zoals bij PDA’s. De stylus zou een mooie toevoeging zijn voor ontwerpers, gamers en iedereen die zijn vinger niet stil kan houden.

Apple’s stylus zal een ingebouwde drukherkenningssysteem bevatten dat kan communiceren met de iPad door middel van Wifi of Bluetooth. Dit is belangrijk aangezien de iPad zelf niet drukgevoelig is. Ook zou er een accelerometer in de stylus gebouwd worden, iets wat leuk is voor de gamers onder ons. De stylus in het patent zou ook kleine ingebouwde knoppen hebben die geprogrammeerd kunnen worden voor shortcuts.

Ipad met ingebouwde standaard

Maar, Apple heeft meer dan een patent ingediend. Ook is er een patent onthult waarin Apple een soort van standaard in gedachten heeft die ingebouwd zit in de iPad. Het ingenieuze systeem moet het mogelijk maken de iPad snel en makkelijk rechtop te zetten, in zowel portrait als landscape modus. Je zou de iPad in verschillende hoeken kunnen plaatsen voor de beste manier om een film te kijken of het virtuele toetsenbord te gebruiken.

Voorlopig zijn er nog geen plannen om de stylus of de standaard in productie te nemen, maar wie weet wat de iPad 3 ons extra brengt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.