Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP TouchPad webOS 3.0 tablet is officieel, Topaz wordt TouchPad

Geschreven door
Geplaatst op9 februari 2011, 20:15 CategorieBesturingssystemen

HP heeft tijdens haar webOS evenement vandaag de nieuwe HP TouchPad webOS 3.0 tablet aangekondigd. We kregen de laatste tijd al steeds meer details te horen over een zogenaamde Topaz tablet, maar nu is de codenaam dan veranderd in de TouchPad.

De eerste tablet in de HP TouchPad familie heeft een 9.7 inch capacitief display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels en een dual-core 1.2GHz Qualcomm Snapdragon APQ8060 processor, verpakt in een 242 x 190 x 13.7 mm chassis met een gewicht van 740 gram. Samen met de tablet worden ook het webOS 3.0 besturingssysteem en de Touchstone draadoze laadstations gelanceerd.

HP TouchPad specificaties

De HP TouchPad biedt 16GB of 32GB internet opslag geheugen en Flash Player 10.1 ondersteuning, maar het is de update naar webOS 3.0 waar HP de meeste aandacht aan geeft. Het hele besturingssysteem is speciaal aangepast voor tablets. Zo is er telefoon-naar-tablet communicatie mogelijk (inkomende gesprekken en SMS berichten op de telefoon worden aangegeven op de TouchPad) en verschillende webOS applicaties zijn aangepast voor een scherm met hogere resolutie.

Email krijgt nu een user interface met verschillende panelen zodat je bijvoorbeeld de inbox en een bericht tegelijkertijd kunt zien, maar ook meerdere selecties en lokale zoekopdrachten zijn mogelijk. De kalender functie maakt het nu mogelijk om meerdere kalenders te tonen en met Synergy kun je de agenda met Exchange, Google Calendar en ander bronnen synchroniseren.

De TouchPad ondersteunt ook video gesprekken met de camera aan de voorzijde. Ook zijn de foto en video albums vernieuwd en kunnen online reacties (op online geplaatste foto’s of video’s) weergegeven worden. HP heeft de Beats Audio technologie uit haar notebooks naar de tablet overgebracht voor een betere audio kwaliteit en de TouchPad can ook draadloos documenten, foto’s en e-mails printen naar de draadloze netwerk printers van HP.

Content op het apparaat wordt bijgehouden met de HP Movie Store waar films en TV shows gedownload kunnen worden. Amazon heeft ook een Kindle webOs applicatie ontwikkeld voor de TouchPad. Hiermee kun je online e-books en magazines bestellen.

Via een simpele knop kan de webOS “card view” van open applicaties getoond worden of de applicatie ‘launcher’ kan gestart worden. In webOS 3.0 is het nu ook mogelijk om applicaties samen te voegen. Ook meldingen/notificaties kunnen individueel behandeld worden or als complete selectie. We vinden in webOS 3.0 ook een virtueel toetsenbord terug met een speciale rij met nummers, waardoor je niet hoeft te schakelen tussen verschillende toetsenbord lay-outs.

De HP TouchPad ondersteunt de nieuwe versie van de TouchStone technologie. Naast draadloos opladen – met een mooie bureau standaard – is er touch-to-share ondersteuning tussen drie apparaten. Als je de apparaten koppelt kan er draadloos informatie overgezet worden. Als je de tablet in de TouchStone standaard plaatst gaat hij automatisch in een weergave modus: De tablet weet (door gebruikte apps en content) of hij bijvoorbeeld thuis of op het werk staat en toont automatisch informatie als diavoorstellingen, een kalender, applicaties of gewoon de tijd.

De HP TouchPad Wifi versie zal komende zomer te koop zijn in Amerika. Later dit jaar volgt de 3G/4G versie.

Bron: SlashGear

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.