Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HTC Flyer tablet officieel gepresenteerd

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2011, 10:54 CategorieAndroid

HTC heeft tijdens het MWC 2011 haar eerste tablet gepresenteerd, de 7 inch HTC Flyer tablet. De Android tablet is gebaseerd op een 1.5GHz Qualcomm single-core processor en draait op Android 2.4 Gingerbread, met een nieuwe, opgefriste versie van HTC Sense. En om het nog mooier te maken; de tablet heeft een stylus!

Naast dat het display ook gewoon werkt als regulier capacitief touchscreen kun je dus ook met een stylus (met batterij) aan de slag. De AAAA batterij zou volgens HTC zelden vervangen hoeven te worden. De stylus is druk gevoelig en maakt handschrift herkenning en schetsen mogelijk. HTC heeft een nieuwe applicatie ontwikkeld, Notes, speciaal voor stylus gebruik, waarin je foto’s en teksten kunt plakken en draadloos met Evernote kunt synchroniseren. Met Notes kun je ook audio opnamen maken met een feature genaamd Timemark. Je kunt hiermee tekst aan bepaalde punten in de audio track koppelen en zo gemakkelijk door secties heen scrollen. Ook kun je secties koppelen aan agendapunten in de kalender.

Dit is niet de enige aanpassing in de Sense user interface van HTC. Het complete UI is opnieuw ontworpen om perfect te passen in het 1.024 x 600 display van de tablet, met een nieuw 3D hoofdscherm compleet met zwevende widgets. In de landscape modus zijn de iconen verzameld in een carrousel, in portrait modus (wat volgens HTC de meest populaire modus is onder HTC gebruikers) is er een 3D grid met applicaties.

De HTC Flyer mag dan nu geen Android 3.0 Honeycomb bevatten, maar volgens de fabrikant zal er snel na de lancering een Honeycomb update volgen. HTC heeft een groot aantal eigen applicaties op de Flyer geïnstalleerd zoals multi-tab browsing, kalender, email en adresboek.

Bekijk hier de eerste hands-on video van de HTC Flyer tablet

Specificaties HTC Flyer tablet

Al die software is verpakt in een unibody chassis met een matte aluminium look en wit plastic. Er zijn zowel camera’s op de voorzijde als achterzijde te vinden en een microUSB poort moet zorgen voor compatibiliteit met HTC’s accessoires. De levensduur van de batterij wordt in standby modus geschat op meer dan 61 dagen en met gebruik van video weergave tot 4 uur. De eerste Flyer units zullen HSPA+/3G connectiviteit hebben, de Wifi only versie zal snel volgen. Ook vinden we Bluetooth 3.0, 32GB aan interne opslag, 1GB RAM geheugen en een microSD card slot terug op de tablet.

De HTC Flyer komt met een aantal optionele accessoires zoals een tweede case die omgevormd kan worden tot een standaard, een desktop dock, en een Bluetooth keyboard. Een prijs is nog niet bekend, maar HTC heeft wel aangegeven dat ze zich richt op de high-end tablets, zoals de iPad en de Motorola Xoom. De HTC Flyer moet wereldwijd beschikbaar zijn in het tweede kwartaal van 2011.

Bekijk hier de eerste hands-on video van de HTC Flyer tabletKijk hier voor directe links naar alle populaire tablets

Kijk hier voor winkels die deze tablet met abonnement aanbieden

 • Delen:

Reacties

 1. Suuz
  15 februari, 2011 om 12:30

  Wat een mooi ding zeg, vooral de aluminium aan de achterkant, ik heb ook al een eerste filmpje gezien van de HTC Flyer en het belooft veel goeds. Ben alleen benieuwd naar de prijs…

 2. Julian
  16 mei, 2011 om 20:39

  Er is inmiddels meer bekend over de 10 inch tablet van HTC. Groter en beter dan de flyer. Groter = beter! http://www.android-tablet-info.nl/nieuws/3376-meer-specificaties-van-de-htc-puccini-uitgelekt

  • Martijn
   16 mei, 2011 om 20:45

   Bedankt Julian! We gaan er gelijk een nieuw artikel voor aanmaken :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.