Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola Xoom review op dag van lancering

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2011, 19:28 CategorieAndroid

Sinds de lancering tijdens de CES 2011 is de Motorola Xoom Honeycomb tablet het gesprek van de dag en wordt de tablet gezien als de grootste rivaal van de iPad. Vanaf vandaag is de Xoom dan eindelijk te koop in Amerika, via Verizon, voor een prijs van 600 dollar (met een 2-jarig abonnement). Het apparaat draait op Android 3.0 Honeycomb, komt zonder Flash Player – welke over een paar weken uitgebracht wordt als update – en in het tweede kwartaal van 2011 zal 4G ondersteuning toegevoegd worden.

Op de dag van de lancering heeft Slashgear de tablet aan een review onderworpen en de conclusie was dat de tablet redelijk tot zeer goed is. Zoals je wellicht al weet komt de Xoom met een 10.1 inch display (160 dpi, 1.280 x 800 WXGA panel, capacitief touchscreen met multitouch) met binnenin een dual-core 1GHz processor, 1GB aan DDR2 RAM en 32GB aan intern opslag geheugen.

In de review wordt ook de camera van de Xoom getest en het resultaat hiervan vonden de reviewers van Slashgear niet overtuigend. Het is volgens goed, maar niet indrukwekkend. Aan de voorzijde heeft de Xoom een 2 megapixel camera voor video gesprekken en aan de achterzijde een 5 megapixel camera met autofocus en een LED flitser.

Over het nemen van foto’s en opnemen van video’s kwam er nog een een verrassend nieuwtje; momenteel kun je met de Xoom 720p video’s opnemen, maar later dit jaar komt er een update waardoor je kunt opnemen in 1080p Full HD. De reviewers die met het apparaat mochten spelen waren vooral onder de indruk van de levensduur van de batterij; minimaal 8 uur wanneer je de tablet intensief gebruikt.

Een Wifi-only versie van de Xoom wordt later dit jaar uitgebracht.

Bron: Slashgear
Kijk hier voor directe links naar alle populaire tablets

Kijk hier voor winkels die deze tablet met abonnement aanbieden

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.