Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung onthult 10.1 inch Galaxy Tab 10.1 tablet

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2011, 12:11 CategorieAndroid

Na vele geruchten de afgelopen maanden heeft Samsung vandaag tijdens de MWC 2011 haar Galaxy Tab 10.1 onthult. De nieuwe tablet maakt gebruik van een 10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, draait op het Android 3.0 Honeycomb besturingssysteem en komt met een 8 megapixel camera met Full HD video opnemen.

In tegenstelling tot zijn voorganger, de 7 inch Galaxy Tab, welke Samsung’s eigen single-core Hummingbird processor gebruikte, maakt Samsung voor de Galaxy Tab 10.1 gebruik van de Tegra 2 1GHz dual-core processor.

De 8 megapixel camera zou wel eens een aantrekkelijk punt kunnen worden voor de grote broer van de Galaxy Tab. Geen van de concurrenten maakt namelijk gebruik van zo’n gevoelige foto sensor. De Galaxy Tab 10.1 heeft verder ook surround sound luidsprekers, 3G, Wifi en Bluetooth ondersteuning, 16GB of 32GB aan intern opslag geheugen, een 2 megapixel camera aan de voorzijde en een microSD card slot voor een uitbreiding van het geheugen tot 32GB extra. Het gewicht is de tablet is 599 gram, wat hem lichter maakt dan de iPad.

Bekijk hieronder de eerste hands-on video van Engadget

En de specs op een rijtje!

Exacte release data en prijzen zijn niet bekend gemaakt, maar we hebben gehoord dat Samsung Motorola op de Europese markt wil verslaan door de Tab 10.1 te lanceren voor de Motorola Xoom.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.