Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

32GB iPad 2 kost 337 dollar om te maken: Touchscreen grootste kostenpost

Geschreven door
Geplaatst op14 maart 2011, 13:56 CategorieApple

De 32GB iPad 2 Wifi + 3G kost Apple 326,60 dollar in componenten en nog een extra 10 dollar voor de productie, zo luidt de luidt de conclusie van een onderzoek van iSupply. Dit maakt de 32GB iPad 2 maar 6 dollar duurder dan de originele 32GB iPad, ondanks het feit dat sommige componenten – zoals de nieuwe Apple A5 processor – aanzienlijk meer kosten dan de voorgangers.

De A5 chip bijvoorbeeld, wordt geschat op 75 procent hogere kosten dan de Apple A4 chip in de iPad en de iPhone 4. Hoewel het 9.7 inch display hetzelfde is kost het touchscreen panel 127 dollar, wat behoorlijk meer is dan de 95 dollar die het touchscreen panel van de originele iPad kostte. De redenen hiervoor zijn verbeteringen in specificaties, verbeteringen in lijm voor het display/touchscreen, en de issues met productie van het touchscreen panel. Ook de batterij is verbeterd – om de krachtigere processor bij te staan en nog steeds meer dan 10 uur te werken – en de camera’s voegen 4,30 dollar toe aan de totale kosten.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.