Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos toont plannen voor 9e generatie tablets met 1.6GHz dual-core processor

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2011, 22:15 CategorieAndroid

Archos heeft afgelopen week tijdens een presentatie haar plannen getoond voor de 9e generatie Archos tablets welke in juni uit moeten komen. De plannen zijn indrukwekkend met onder andere een dual-core, 1.6GHz ARM Cortex-A9 processor, dunnere en lichtere tablets. Deze snelheid zou Archos een van de snelste tablets op de markt geven. Ter vergelijking; de iPad 2 en de Xoom moeten het doen met respectievelijk 900MHz en 1GHZ chips. De nieuwe tablets moeten ook gebruik gaan maken van Android 3.0 Honeycomb, bevatten een flash geheugen of een normale harddisk en krijgen een nieuw 3G modem.

Naast de toekomstvisie van Archos kwam het merk ook met een optimistisch plaatje van haar marktaandeel in 2011. Apple heeft volgens Archos de helft van de markt in handen, maar zelf zit Archos vooral in de markt van tablets onder de prijs van de iPad. Het bereik van het merk is groot en het assortiment zal bestaan uit tablets voor net onder de 400 euro en low-budget Arnova tablets van rond de 100 euro.

Het Franse Archos was een van de eerste bedrijven die een niet-Windows tablet op de markt bracht en vooral Europa is een markt waar Archos succes behaalt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.