Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad 2 toch niet twee keer zo snel dan eerste generatie iPad

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2011, 13:09 CategorieApple

Tijdens de presentatie van de iPad 2 werd het als zeer groot nieuws gebracht; de iPad 2 zou twee keer zo snel zijn dan de eerste generatie iPad. Maar wat blijkt nu? De iPad 2 is maar 1,67 keer sneller dan de originele iPad. En een gedeelte van de snelheidsverbetering is zelfs toe te schrijven aan het nieuwe iOS 4.3 besturingssysteem.

De Consumentenbond heeft deze test uitgevoerd met een zogenaamde benchmark tool, waarmee de snelheid (geheugen, rekenkracht, grafische prestaties) van een apparaat onder de loop genomen wordt. Normaal gesproken wordt de score met meerdere benchmark tools tot een gemiddelde gebracht, maar de Consumentenbond heeft maar een tool gebruikt. Om deze reden is het niet echt een waterdicht en significant resultaat, maar het toont wel waar de iPad 2 ongeveer staat.

Is dit dan negatief nieuws? Naar onze mening niet. De iPad 2 is inderdaad sneller en heeft een hoop andere verbeteringen.

Lees alles over de iPad 2 en waar de tablet nu al te bestellen is  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.