Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad 2 uitverkocht; Online levertijd nu 3-4 weken; Internationale lancering in gevaar?

Geschreven door
Geplaatst op14 maart 2011, 13:23 CategorieApple

Apple moet de officiële verkoopaantallen voor het openingsweekend van de iPad 2 nog aankondigen, maar alles wijst erop dat er zeer veel vraag is naar de tweede generatie tablet. Volgens Piper Jaffray analisten is de iPad 2 volledig uitverkocht, met de meeste winkels die zaterdag einde dag geen voorraad meer hadden – en ook geen verse aanvullingen kregen voor de zondag. Ondertussen zijn de online bestellingen – welke in eerste instantie op 3 tot 5 dagen stonden – van 2 tot 3 weken op vrijdag middag, verschoven naar 3 tot 4 weken vandaag.

Interessant is dat de researchers van Piper Jaffray concludeerden dat ongeveer 70 procent van de iPad 2 kopers nieuwe iPad gebruikers zijn. De helft hiervan wilde een 3G versie van de tablet aanschaffen. We moeten toegeven dat de analisten maar 236 mensen gesproken hebben en waarschijnlijk geen rekening gehouden hebben met welke modellen als eerste uitverkocht waren; Piper Jaffray claimt grotere interesse in de 32GB en 64GB versies dan tijdens de originele ipad lancering, maar vergeet te melden dat de 16GB iPad 2 de eerste versie was die op de meeste locaties uitverkocht was.

De geruchten zijn dat Apple maar een derde van het verwachte aantal iPad 2 units naar retailers verzonden heeft, wat leidde tot tekorten online en overal in de VS. Het valt nog te bezien of de situatie verbeterd wordt voor de internationele lancering op 25 maart of dat wij langer dat verwacht op de iPad 2 moeten wachten.

Lees meer over de iPad 2  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.