Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vergelijking 13 beste tablets ter wereld

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2011, 19:21 CategorieAndroid

Het is altijd interessant om een vergelijking tussen een aantal tablets te zien, maar deze keer zijn de 13 beste (voor zover we dat al kunnen zeggen) tablets onder elkaar gezet. Tabletcommunity.de heeft de tablets een score gegeven op basis van gewicht, vorm, display, processor, camera, connectiviteit, batterij en prijs. Dat laatste puntje is alleen bij ons niet helemaal duidelijk aangezien sommige prijzen niet helemaal overeenkomen met de meest recente informatie. Maar, leuk om te zie hoe de tablets van elkaar verschillen wat de specs betreft. Complete lijst na de break.

Voor recente vergelijkingen tussen tablets kun je deze overzichtspagina bekijken. Hier vind je verschillende recente en populaire tablets die met elkaar vergeleken worden.

De Motorola Xoom wint de wedstrijd in dit lijstje in ieder geval, met een totaalscore van 29 punten. De Galaxy Tab 10.1 volgt de Xoom op de voet en de Apple iPad 2 zien we pas op de zevende plek terug met 22 punten.

Bekijk meteen op onze Tablet kopen overzicht pagina waar je deze tablets nu al kunt kopen.

Update: Hou er rekening mee dat deze lijst al enige tijd geleden gemaakt is voordat vele tablets gelanceerd werden, de resultaten bekend werden, prijzen aangepast werden en er updates verschenen. Het was eigenlijk meer een voorspelling dan een definitieve lijst en er is in tussentijd veel veranderd. Zo is bijvoorbeeld de ASUS Eee Pad MeMO nog niet verschenen, de TouchPad niet meer te koop en de LG Optimus Pad een van de grootste tablet missers.

Voor recente vergelijkingen tussen tablets kun je deze overzichtspagina bekijken. Hier vind je verschillende recente en populaire tablets die met elkaar vergeleken worden.

 • Delen:

Reacties

 1. Pletman
  26 juli, 2011 om 4:29

  De lijst is nagenoeg nutteloos. Sterren zeggen niks over kwaliteit (scherm, camera, etc.) Het is slechts een opsomming van hetgeen aanwezig is. Daarnaast is de Asus Transformer niet opgenomen en dat is IMHO de beste tablet.

  • Martijn
   26 juli, 2011 om 9:50

   Hou wel in de gaten dat dit bericht al weer een tijdje geleden geplaatst is. Het is puur een leuk idee, maar inmiddels zijn er al vele betere vergelijkingen geplaatst op de site, waaronder met de Transformer.

 2. Eerq
  03 september, 2011 om 19:38

  Ach ja , weer een lijst met de bekende merken… op basis van wat er verwacht wordt…
  Er is al veel wat werkt en de helft of minder van de prijs is.. Archos klinkt onbenullig is het in sommige opzichten ook, maar is wel de enige tablet met 250 gb harde schijf en zonder problemen, voor …. 200 euriiii kom daar nog maar eeens aan met die HYPE MEUK.

 3. Jaap
  27 september, 2011 om 13:14

  Een belachelijke vergelijking/score. Ik heb zowel een iPad 1 als Galaxy Tab 10.1. De Galaxy Tab komt wat betreft gebruiksgemak en responstijd niet eens in de buurt van de iPad 1 (dus laat staan de iPad 2).
  Geinig, al die extra aansluitingen en toeters & bellen op de Android tablets, maar zolang de software (Honeycomb in dit geval) wat betreft snelheid en stabiliteit nog behoorlijk inferieur is aan iOS, ben je als ‘doorsnee consument’ een dief van je eigen portemonnee als je voor hetzelfde (of zelfs meer) geld 1 van de andere tablets uit het lijstje boven de iPad 2 verkiest. Om over het uitermate bedroevende aanbod van Apps op Android Market, welke daadwerkelijk geschikt/geoptimaliseerd zijn voor tablets, nog maar te zwijgen…

  • Martijn
   27 september, 2011 om 13:21

   Hou er wel rekening mee dat deze vergelijking gemaakt is voordat veel tablets op de markt kwamen en voordat de verkoopresultaten, software updates en vraag van consumenten bekend waren. Er is inmiddels natuurlijk al veel veranderd.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.