Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vergelijking iPad 2 met Motorola Xoom, HP TouchPad en BlackBerry PlayBook

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2011, 2:43 CategorieAndroid

Via Engadget hebben we een mooie vergelijking binnen gekregen van een aantal van de meest populaire tablets van dit moment, waaronder ook de iPad 2. Zoals je kunt zien is er een tablet voor elk besturingssysteem in de markt; iOS 4.3, Android 3.0, webOS 3.0 en BlackBerry tablet OS (QNX).

De kleinste van het stel is de PlayBook met zijn 7 inch LCD scherm, terwijl de HP TouchPad en de iPad 2 een 9.7 inch display hebben. De Motorola Xoom staat bovenaan met een 10.1 inch scherm en de hoogste resolutie van allemaal; 1.280 bij 800 pixels. De nieuwe iPad heeft een resolutie van 1.024 bij 768 pixels.

Het is interessant om te zien hoe alles geëvolueerd is in maar een klein jaar van de tablet gekte. Al deze modellen hebben een dual-core processor, met de iPad 2 die een A5 CPU gebruikt, de Xoom een Tegra 2 en de TouchPad een 1.2GHz Qualcomm Snapdragon. De BlackBerry PlayBook maakt gebruik van een TI OMAP4430 processor.

Alle modellen komen met 1GB aan RAM geheugen, behalve de iPad 2. Van deze tablet is het RAM geheugen onbekend maar er gaan al geruchten dat dit maar 256MB is wat zeer teleurstellend zou zijn. Wat connectiviteit betreft kunnen alle apparaten met 4G overweg, hoewel dat in Europa nog niet aan de orde is.

  • Delen:

Reacties

  1. Wim van Duijvenbode
    06 maart, 2011 om 23:32

    Wanneer komen al die mooie tablets nou eens een keer in de winkel? Ik zit me al maanden te verlekkeren aan tablets die alleen maar zijn aangekondigd.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.