Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video: Verborgen multitasking gestures voor de iPad gevonden in iOS 4.3

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2011, 14:15 CategorieApple

Voor een platform dat vaak het commentaar krijgt niet geschikt te zijn voor multitasking lijkt het erop dat iOS toch verder is dan iedereen denkt. Er is namelijk een aantal geblokkeerde multitasking gestures gevonden in iOS 4.3 die het mogelijk maken gemakkelijk tussen openstaande applicaties te schakelen. Met het gebruik van vier of vijf vinger kun je het homescreen weergeven, de applicatiebalk onderaan tonen of simpelweg sliden tussen openstaande applicaties.

De gestures zijn momenteel verborgen en alleen te gebruiken voor ontwikkelaars van applicaties, maar er is een manier om deze gestures te unlocken. Elke eerste generatie iPad en iPad 2 die draait op iOS 4.3 kan in een paar simpele stappen overweg met deze nieuwe manier van multitasken. GottaBeMobile.com heeft de complete stappenlijst om dit ook op jouw iPad te realiseren. In het kort heb je er een Mac voor nodig en het kost je 5,99 dollar om een programma te downloaden, maar wat zijn die kosten ten opzichte van de aanschafkosten van een iPad?

Hieronder zie je een video met de nieuwe multitasking gestures.

De gestures zijn zeker een stuk sneller en natuurlijker dan elke keer op die home knop te moeten drukken en een applicatie terug te moeten zoeken. Er kleeft wel een nadeel aan de invoering van deze nieuwe gestures, want sommige applicaties maken al gebruik van vier vinger bewegingen voor een functie in de game of applicatie. Hierdoor zou er straks verwarring kunnen ontstaan over deze gesture. Om deze reden heeft Apple dan waarschijnlijk ook de multitasking gestures nog geblokkeerd. Ontwikkelaars hebben nu de tijd hun applicaties hierop aan te passen.

Bron: CarryPad  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.